Scoala de sudori infiintata cu 300.000 de euro. Un meserias cu diploma scolit la Arad castiga extrem de bine "in afara"

Scoala de sudori infiintata cu 300.000 de euro. Un meserias cu diploma scolit la Arad castiga extrem de bine

Totul a inceput in urma cu 15 ani, insa doar de doi ani, spune aradeanul Marin Crisan, scoala de sudura functioneaza legal. Acesta a acordat o atentie deosebita sudarii sinelor de tramvai si de cale ferata, realizand prima instalatie de sudat sine tip Taurus, brevetata in Romania si in Elvetia si pusa la dispozitia Republicii Democrate Germane si Republicii Populare Chineze. Astfel, pentru ca era nevoie de meseriasi, in anul 2014 a fost infiintata Scoala de Sudura de catre filiala judeteana a Confederatiei Patronatul Roman, in colaborare cu o companie locala, investitia fiind de aproximativ 300.000 de euro. In fiecare serie de cursanti am cativa pe care ii instruim pe gratis, deoarece nu dispun de suma de bani respectiva, suma care oricum merge pe curentul folosit si pe materiale", spune Marin Crisan.

acum 95 luni (19 May 2016)

Totul a inceput in urma cu 15 ani, insa doar de doi ani, spune aradeanul Marin Crisan, scoala de sudura functioneaza legal. Asa m-am gandit sa infiintez o scoala de sudura. De doi ani pot sa spun ca functionam legal. De cand suntem constituiti legal am scos aproape 130 de meseriasi in domeniu. Tot de jos am inceput si eu", spune Marin Crisan.

Aceasta afirma ca era pacat ca la Arad sa nu se duca traditia sudurii mai departe, mai ales ca un aradean a pus bazele sudurii in tara noastra.

Acesta a acordat o atentie deosebita sudarii sinelor de tramvai si de cale ferata, realizand prima instalatie de sudat sine tip Taurus, brevetata in Romania si in Elvetia si pusa la dispozitia Republicii Democrate Germane si Republicii Populare Chineze.

Inceputurile activitatii stiintifice organizate in acest domeniu in tara noastra dateaza din anul 1951 cand a luat fiinta, in cadrul Institutului Politehnic Timisoara - Facultatea de Mecanica, Catedra de Sudura ca prima sectie de specializare universitara.

Astfel, pentru ca era nevoie de meseriasi, in anul 2014 a fost infiintata Scoala de Sudura de catre filiala judeteana a Confederatiei Patronatul Roman, in colaborare cu o companie locala, investitia fiind de aproximativ 300.000 de euro. Pana acum au avut cursanti din randul somerilor, oameni trecuti de prima tinerete care isi doresc o noua sansa, dar si multi tineri.

La ultimul curs au fost inscriti 26 de cursanti, dintre care 14 au provenit din randul somerilor.

O noua promotie de cursanti FOTO Bogan Iancu

"Sunt foarte mandru sa vad inca o generatie de sudori care au absolvit cursurile scolii noastre. Am avut cursanti din randul somerilor, oameni trecuti de prima tinerete care isi doresc o noua sansa. Deja avem peste zece solicitari de la tineri care doresc sa vina la scoala de sudura din Arad, si ceea ce ma surprinde in mod placut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro