Satul interzis barbatilor. Locul unde femeile traiesc singure si incearca sa uite abuzurile si violurile la care au fost supuse

Satul interzis barbatilor. Locul unde femeile traiesc singure si incearca sa uite abuzurile si violurile la care au fost supuse

Umoja se afla la 350 kilometri de Nairobi si a fost intemeiat in anul 1990 de un grup de 15 femei, care fusesera violate de soldati britanici aflati aici in misiune. Toate au venit aici pentru a scapa de frica si de abuzurile la care erau supuse: batai primite de la parinti sau de la barbatii lor, mutilare genitala ritualica, violuri si casatorii impuse la varste foarte fragede, scrie The Guardian.

acum 104 luni (17 Aug 2015)

Umoja se afla la 350 kilometri de Nairobi si a fost intemeiat in anul 1990 de un grup de 15 femei, care fusesera violate de soldati britanici aflati aici in misiune. In prezent in sat locuiesc 47 de femei, care au decis sa traiasca libere si independente, fara ajutor din partea barbatilor. Toate au venit aici pentru a scapa de frica si de abuzurile la care erau supuse: batai primite de la parinti sau de la barbatii lor, mutilare genitala ritualica, violuri si casatorii impuse la varste foarte fragede, scrie The Guardian. Satul este condus de Rebecca Lolosoli, una dintre femeile care au intemeiat localitatea.

Femeile care vor sa scape de abuzurile care le sunt impuse de catre barbatii din familia lor pot veni aici. Vor fi ajutate sa-si creasca singure copiii si vor invata cum sa faca negot cu bijuterii realizate chiar de ele. Acum in acest sat refugiu traiesc 47 de femei si 200 de copii. Localnicele au invatat sa se descurce singure si castiga bani prin intermediul unei tabere destinate turistilor care vin in zona sa faca safari. Turisii au inceput sa viziteze Umoja, unde platesc o mica taxa de intrare si multi cumpara de aici bijuterii facute de aceste femei.

Tinerele fete care vin aici sunt educate in privinta riscurilor pe care le presupune mutilarea genitala, dar si casatoria si nasterea la o varsta foarte frageda, asa cum impune traditia.

Unele fete vin aici cand au doar 11 sau 13 ani, dupa ce au fost obligate sa se marite cu barbati foarte in varsta, alesi de parintii lor, sau tocmai pentru a evita aceasta soarta nefericita. Dupa casatorie, fetele sunt puse la munca foarte grea, sunt batute si chiar violate de barbatii lor.

Multe femei de aici nu sunt casatorite, dar au copii. Pentru ca barbatii nu au voie sa intre in Umoja, ele pleaca sa-i viziteze in alte sate si se intorc apoi aici, unde nasc si isi cresc singure copiii. Se numeste Lotukoi si are grija de cire... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro