Retete de Paste. 10 sfaturi pentru un cozonac reusit

Retete de Paste. 10 sfaturi pentru un cozonac reusit

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 - 500 de grame de faina, 20 grame de drojdie proaspata, 2 oua, 150 ml de lapte, 25 grame de unt, 1 lingura de ulei, 1 pachet de zahar vanilat, o esenta de rom, doua lingurite de zahar,1/2 lingurite de zahar, 1/2 lingurite de sare si gem de gutui. Pentru umplutura este nevoie de 750 de grame de branza de vaci, cinci oua, 100 de grame de unt, 150 de grame de smantana, 60 de grame de gris, 90 de grame de faina, 200 de grame de zahar, 5 oua, o lingurita de esenta de vanilie, 150 de grame de stafide, doua linguri de rom, 3 linguri lapte si de coaja rasa de la o portocala sau lamaie.

acum 96 luni (29 Apr 2016)

Inainte de a va recomanda cateva sfaturi pentru un cozonac bun, va propunem sa treceti pe lista de retete de Paste un sortiment interesant. Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 - 500 de grame de faina, 20 grame de drojdie proaspata, 2 oua, 150 ml de lapte, 25 grame de unt, 1 lingura de ulei, 1 pachet de zahar vanilat, o esenta de rom, doua lingurite de zahar,1/2 lingurite de zahar, 1/2 lingurite de sare si gem de gutui. Drojdia se freaca cu doua lingurite de zahar si lapte pana cand se omogenizeaza. Framantati ca la orice reteta de cozonac si adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea. E gata atunci cand aluatul se desprinde de pe degete. Apoi il lasati sa creasca timp de aproximativ 40 de minute. Inainte de a-l baga la cuptor ungeti cozonacul cu un ou batut si presarati zahar. 10 sfaturi pentru un cozonac reusit si doua retete de pasca 2. Cu cat numarul de oua folosite este mai mic, cu atat se va creste cantitatea de lapte. Adaugarea de faina in exces duce la un cozonac tare si sfaramicios. Faina se cerne de trei ori pentru a deveni cat mai afanata si aerisita. Spuma de albus trebuie folosita pe loc ca sa nu se lase. Temperatura optima de crestere a aluatului este de 40 grade Celsius. Cozonacii nu se tin in cuptor mai mult de 45 - 60 minute. Inainte de a fi introduse in aluat, galbenusurile se freaca cu putina sare pentru a deveni mai intens colorate in galben, iar cozonacul sa aiba o culoare aurie. Va prezentam doua retete de pasca - cu stafide sau cu banane, pe care le puteti prepara pentru familie si prieteni cu ocazia sarbatorilor pascale. Are nevoie de aproximativ 90 de minute pentru a fi gata. Pentru aluat aveti nevoie de 3 oua, 200 de mililitri de lapte, 500 de grame de faina, un plic de drojdie uscata, 100 de mililitri de ulei, 100 de grame de zahar si de coaja rasa de la o lamaie. Pentru umplutura este nevoie de 750 de grame de branza de vaci, cinci oua, 100 de grame de unt, 150 de grame de sm... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro