Relu Fenechiu a recunoscut faptele de coruptie intr-un dosar de trafic de influenta si spalare de bani. Fostul ministru a semnat in acord de recunoastere

Totodată, el a precizat că acceptă incadrarea juridică pentru care a fost pusă in mișcare acțiunea penală și este de acord pedeapsa de trei ani și 10 luni inchisoare și interzicerea, atat pe perioada executării pedepsei, cat și pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales in autoritățile publice sau in funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicand exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvarșirea infracțiunilor.

acum 90 luni (14 Oct 2016)

Fostul ministru și deputat Relu Fenechiu a semnat, vineri, cu acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), intr-un dosar de trafic de influență și spălare a banilor. Totodată, el a precizat că acceptă incadrarea juridică pentru care a fost pusă in mișcare acțiunea penală și este de acord pedeapsa de trei ani și 10 luni inchisoare și interzicerea, atat pe perioada executării pedepsei, cat și pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales in autoritățile publice sau in funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicand exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvarșirea infracțiunilor.

Citeşte şi: FENECHIU apare in dosarul lui Gruia Stoica- Vezi REFERATUL PROCURORILOR, CU INTERCEPTĂRI

Astfel, procurorii au dispus instituirea sechestrului mai multor bunuri, cat și confiscarea echivalentului in lei a sumei de 900.000 de euro.

Relu Fenechiu este acuzat că, in perioada 2012-2014, ar fi pretins și primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiției, in valoare de aproape 14 milioane de lei, și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății, in valoare de peste 8 milioane de lei, pentru sprijinul promis și acordat in caștigarea și derularea acestor proiecte. Pentru acest , inculpatul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de 3.966.716,11 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro).

Anterior, inculpatul a mai fost trimis in judecată de procurorii anticorupție pentru săvarșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, iar procesul penal a fost finalizat prin decizie definitivă de condamna... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro