Realitatea TV si B1 TV au fost amendate de CNA pentru "acuzatii denigratoare si atac la persoana". Ce amenzi au primit

Realitatea TV si B1 TV au fost amendate de CNA pentru

Atat televiziunea B1TV, cat si Realitatea TV au fost amendate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru pentru mai multe incalcari ale legislatiei audiovizualului, in editii ale emisiunii "X-Press", realizate de Sabin Orcan, respectiv emisiunea "Jocuri de putere", moderata de Rares Bogdan. Sabin Orcan, realizatorul emisiunii de la B1TV sustine ca acuzatiile omului de afaceri sunt irelevante, iar in editiile emisiunii au fost prezentate si drepturile la replica ale omului de aafceri Tiberiu Urdareanu Prezent in sedinta CNA, directorul de programe al B1 TV, Rares Anita, a citit un punct de vedere al lui Sabin Orcan: "Referior la domnul Urdareanu, conform DEX, mafiot inseamna membru al mafiei, iar prin mafie se intelege, pe langa organizatie criminal de origine italiana, un grup de indivizi cu indeletniciri suspecte.

acum 9 luni (12 Oct 2017)

Atat televiziunea B1TV, cat si Realitatea TV au fost amendate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru pentru mai multe incalcari ale legislatiei audiovizualului, in editii ale emisiunii "X-Press", realizate de Sabin Orcan, respectiv emisiunea "Jocuri de putere", moderata de Rares Bogdan. Realitatea TV a fost amendata cu 10.000 de lei de CNA pentru emisiunea "Jocuri de putere" difuzata pe 22 august, deoarece a continut, in cadrul unei discutii despre situatia nefavorabila a companiei TAROM, afirmatii false si acuzatii nefondate la adresa societatii SC Regional Air Services SRL - Aeroport Tuzla si a lui Dorin Ivascu, "lezand in mod grav drepturile acestora la onoare, reputatie si imagine", scrie News.ro. De asemenea, aceasta face referire si la dorinta de discreditare a petentului prin afirmatiile lui Oreste Teodorescu, invitat in emisiune, despre companiile care asigura serviciile la sol si de handling pentru TAROM: "Vorbim de clubul cocosatilor si de reteta gloriei", a fost afirmatia invitatului. Rares Bogdan, moderatorul emisiunii este si el acuzat de faptul ca a incurajat afirmatiile defaimatoare fara prezentarea unor dovezi concrete: "Moderatorul a participat in mod partinitor la dezbaterea subiectului, a tolerat si incurajat prezentarea speculativa a unei situatii de fapt deformate, neglijand responsabilitatea sa esentiala", mai arata reclamatia. Si televiziunea B1 TV a fost amendata de CNA Televiziunea B1 TV a fost amendata cu 12.000 de lei de CNA pentru mai multe incalcari ale legislatiei audiovizualului in editii ale emisiunii "X-Press", realizate de Sabin Orcan, difuzate in perioada 22 - 27 iunie, in care a fost atacat omul de afaceri Tiberiu Urdareanu.

Tiberiu Urdareanu a atras atentia ca pe 22 iunie, in cadrul emisiunii "X-Press" s-a facut referire la activitatea societatii certSIGN SA - una dintre societatile membre ale grupului de firme la care el este presedinte fondator, si au fost formulate o serie de mesaje denigratoare la adresa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro