Psihologii inventeaza leacul antidepresie: il transforma pe "Superman de Cluj" in erou de joc online terapeutic

Psihologii inventeaza leacul antidepresie: il transforma pe

Un magician ii invata pe copii sa gandeasca pozitiv Robotul clujean care iti scapa copilul de depresie Timizii se pot trata gratuit in varianta clujeana a Matrix-ului Cladirea SF a Clujului cu platforma virtuala Matrix si roboti terapeutici FOTO VIDEO Desenele animate terapeutice care iti scapa copilul de suparari Scoala clujeana de psihoterapie, prima din Romania inclusa intr-o prestigioasa retea academica europeana VIDEO Robotul-terapeut de acasa care alunga depresia.

acum 112 luni (7 Dec 2014)

"Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca, pana in 2030, depresia va fi prima cauza de dizabilitate la nivel mondial. In ciuda existentei unor servicii de sanatate mintala validate stiintific, in baza estimarilor OMS, 20% dintre copii prezinta probleme de sanatate mentala care le afecteaza viata de zi cu zi", avertizeaza lectorul universitar Oana David, directorul proiectului din urma caruia va fi creat primul joc terapeutic online din Romania. Va fi disponibil pe piata si va putea fi accesat online de pe calculator, tableta si telefon doar peste doi ani, dupa ce va fi finalizat. Jocul este gandit ca unul de strategie, cu 7 nivele de complexitate crescanda si recompense care sa mentina treaza atentia.

Psihologii clujeni sustin ca au ales categoria de varsta 10-16 ani fiindca majoritatea tulburarilor emotionale debuteaza inainte de 16 ani si deoarece varsta de 10 ani este varsta medie la care copiii incep sa foloseasca internetul.

Despre proiect

Proiectul din care se va naste acest joc se numeste Rethink, este finantat cu circa 300.000 de euro de o structura din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI). Echipa de proiect este coordonata de lectorul universitar Oana David, iar din cadrul acestei fac parte colaboratori consultanti de la Universitatea Northern Iowa din SUA si Universitatea din Vrije din Bruxelles.

"Rethink este menit sa fie un joc atractiv disponibil online, cu scop terapeutic si construit pe baza unor strategii de reglare emotionala validate stiintific si a celor mai actuale tehnologii disponibile. In dreapta este Oana David, directorul proiectului FOTO: rethink.info.ro

Retman, "erou" in cinci proiecte

Numele proiectul e Rethink si pentru ca il are in prim plan, ca personaj, pe Retman (foto ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro