Posibilitati practice de diminuare a facturii de caldura

Posibilitati practice de diminuare a facturii de caldura

> O prima masura ar fi aceea ca asociatia de proprietari prin reprezentantii sai sa realizeze o adresa catre RADET (pentru Bucuresti) in vederea montarii de module electronice pentru distribuirea agentului termic pentru fiecare scara. Un aspect deloc de neglijat, poate fi reprezentat de decizia unor asociatii de proprietari care, pentru eliminarea costurilor cu izolarea si contorizarea radiatoarelor de pe partile comune, renunta in totalitate la cestea, generand, spun eu, inconstient un dezechilibru termic al partilor comune ale blocului care in timp duce la degradarea constructiei prin aparitia mucegaiului, desprinderea tencuielii si aparitia disconfortului termic.

acum 111 luni (12 Jan 2015)

>

O prima masura ar fi aceea ca asociatia de proprietari prin reprezentantii sai sa realizeze o adresa catre RADET (pentru Bucuresti) in vederea montarii de module electronice pentru distribuirea agentului termic pentru fiecare scara. Astfel, scaderea facturii de energie termica se poate face tinand cont de temperatura exterioara, modulul avand posibilitatea de reglaj, a temperaturii apei, respectiv al gigacaloriei consumata.

O alta masura poate fi reprezentata de actiunea asupra vanei de distributie a agentului termic pe scara prin administrator sau o alta persoana desemnata pentru intreruperea furnizarii de energie termica in perioadele din zi stabilite sau in zilele mai calduroase.

Scaderea facturii la energia termica se poate face de asemenea printr-o atenta izolare a tuturor coloanelor de distributie incepand cu cele din subsol si terminand cu cele care traverseaza sau alimenteaza partile comune si care sunt expuse unor temperaturi scazute.

In cazul in care izolarea coloanelor existente pe partile comune nu este executata corespunzator, pe de o parte temperatura agentului termic scade chiar dupa intrarea in reteaua comuna a imobilului, iar pe de alta parte lipsa repartitoarelor pe radiatoarele aflate pe partea comuna, ingreuneaza modalitatea de repartizare a consumurilor intr-un mod obiectiv.

Un aspect deloc de neglijat, poate fi reprezentat de decizia unor asociatii de proprietari care, pentru eliminarea costurilor cu izolarea si contorizarea radiatoarelor de pe partile comune, renunta in totalitate la cestea, generand, spun eu, inconstient un dezechilibru termic al partilor comune ale blocului care in timp duce la degradarea constructiei prin aparitia mucegaiului, desprinderea tencuielii si aparitia disconfortului termic.

Pentru blocurile necontorizate, o solutie ar fi reprezentata de montarea de robineti termostatati atat pe radiatoarele de pe partile comune (daca rezista si nu sunt subtilizati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro