Petitie pentru retragerea Premiului Nobel pentru Pace lui Aung San Suu Kyi: ea este criticata ca inchide ochii in fata persecutiilor din Myanmar

Petitie pentru retragerea Premiului Nobel pentru Pace lui Aung San Suu Kyi: ea este criticata ca inchide ochii in fata persecutiilor din Myanmar

Myanmarul este pe punctul izbucnirii unui razboi civil, dupa ce armata a lansat o ofensiva de amploare impotriva rebelilor musulmani din Rakhine. Circa 270.000 de rohingyas din Myanmar s-au refugiat incepand din 25 august, cand au inceput luptele dintre rebeli si armata, in statul vecin Bangladesh, pentru a scapa de violente, a anuntat vineri Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR). Aung San Suu Kyi: Problema rohingyas, un "aisberg de dezinformare" Asteptata sa ofere o reactie, Aung San Suu Kyi a declarat miercuri ca se confrunta cu un "aisberg de dezinformare" in legatura cu rohingyas.

acum 79 luni (8 Sep 2017)

Myanmarul este pe punctul izbucnirii unui razboi civil, dupa ce armata a lansat o ofensiva de amploare impotriva rebelilor musulmani din Rakhine. Invitata sa ia partea rohyngias, Aung San Suu Kyi a denuntat un "aisberg de dezinformare" in legatura cu cele intamplate in tara sa.

Aproape 400.000 de persoane vor retragerea Premiului Nobel pentru Pace lui Aung San Suu Kyi, in timp ce fostul secretar al Comitetului Nobel spune ca este "dezamagit" de atitudinea actualului premier al Myanmarului, care a luptat decenii la rand impotriva dictaturii militare.

"Sunt foarte dezamagit de atitudinea ei fata de minoritatea rohingyas", a marturisit Geir Lundestad pentru DPA.

Potrivit acestuia, Aung San Suu Kyi vede situatia minoritatii rohingyas "pur si simplu ca pe o chestiune de terorism si nu a facut niciun efort de a gasi o solutie politica la aceasta problema foarte dificila".

Circa 270.000 de rohingyas din Myanmar s-au refugiat incepand din 25 august, cand au inceput luptele dintre rebeli si armata, in statul vecin Bangladesh, pentru a scapa de violente, a anuntat vineri Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR). red.) a atacat la 25 august 30 de posturi de politie si o unitate militara din statul Rakhine, situat in nord-vestul Myanmarului.

ONU anunta un bilant de 1.000 de morti. Tara cu populatie majoritar musulmana, Malaysia ii va adaposti pe refugiatii rohingyas in centre de detentie, unde sunt tinuti cetatenii straini fara documente, a explicat directorul Agentiei pentru siguranta maritima, Zulkifli Abu Bakar. Malaysia nu a semnat Conventia ONU privind refugiatii si ii trateaza drept imigranti ilegali, noteaza agentiile internationale de presa.

Thailanda a anuntat de asemenea ca se pregateste sa primeasca refugiati din Myanmar. Aung San Suu Kyi: Problema rohingyas, un "aisberg de dezinformare"

Asteptata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro