Parlamentul european si cultura abuzului. Zeci de femei au povestit ca au fost hartuite sexual de eurodeputati

Parlamentul european si cultura abuzului. Zeci de femei au povestit ca au fost hartuite sexual de eurodeputati

Zeci de angajate ale Parlamentului European au recunoscut ca au fost hartuite sexual de catre eurodeputati, unii dintre ei fiind fosti ministri, scrie The Sunday Times, care le prezinta cazurile sub rezerva anonimatului. Cochet, in varsta de 71 de ani, o cearta pe angajata sa de 25 de ani ca nu i-a acceptat invitatia la cina, repetandu-i ca vrea sa-i impartaseasca "pasiunile, visele si fanteziile".

acum 14 luni (22 Oct 2017)

Zeci de angajate ale Parlamentului European au recunoscut ca au fost hartuite sexual de catre eurodeputati, unii dintre ei fiind fosti ministri, scrie The Sunday Times, care le prezinta cazurile sub rezerva anonimatului.

Victimele sunt tinere educate si vorbitoare de mai multe limbi straine, unele dintre ele fiind absolvente ale Colegiului Europei, locul formarii "eurocratiei".

The Sunday Times incepe cu dezvaluirea cazului unei tinere hartuite in lift de catre un "proeminent eurodeputat" de aproape 60 de ani.

Victima spune ca hartuitorul a atins-o pe par, pe gat si pe spate, dupa care i-a soptit cuvinte indecente, timp in care a ramas stana de piatra.

Totodata, The Sunday Times a intrat in posesia unui mesaj trimis de Yves Cochet, un fost ministru francez al Mediului, asistentei sale de la Parlamentul European. Cochet, in varsta de 71 de ani, o cearta pe angajata sa de 25 de ani ca nu i-a acceptat invitatia la cina, repetandu-i ca vrea sa-i impartaseasca "pasiunile, visele si fanteziile".

Insa unele cazuri sunt extrem de traumatizante, releva The Sunday Times.

Parlamentul European este "un focar de hartuire", denunta tanara care a recunoscut ca a fost ciupita, fara voia ei, de fund.

Articolul din The Sunday Times apare in contextul campaniei online #metoo, referitoare la hartuirea sexuala, declansata in urma scandalului de la Hollywood in care este implicat producatorul american de film Harvey Weinstein.

Te-ar mai putea interesa:

Eleve hartuite sexual de profesori in scoli de top. "Va propun sa ne iubim de 3-5 ori, apoi ne vedem de drum" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro