Nicolae Timofti, reactie dupa declaratiile ambasadorului american la Chisinau: Sunt roman si vorbesc limba romana

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a precizat in timpul unui discurs susținut cu prilejul Zilei Limbii Romane la Academia de Științe din Chișinău că este roman, așa cum sunt toți cetățenii Republicii Moldova. Citeşte şi Senatul respinge fără echivoc, ca neavenite, declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău Președintele Timofti a reamintit de Hotărirea Curţii Constituţionale din 5 decembrie 2013, prin care a fost decis că denumirea corectă a limbii de stat este limba romană.

acum 92 luni (31 Aug 2016)

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a precizat in timpul unui discurs susținut cu prilejul Zilei Limbii Romane la Academia de Științe din Chișinău că este roman, așa cum sunt toți cetățenii Republicii Moldova. Indemnul meu este să nu ne abatem din drum și să urmăm vectorul european de dezvoltare. Trebuie să avem un sistem al cercetării științifice și inovațiilor racordat la nivelul european, să avem un sistem de ocrotire al sănătății pe potriva cerințelor actuale, un sistem judiciar profesionist in care cetățenii să aibă incredere, să punem economia in funcțiune.

CiteÅŸte ÅŸi

Senatul respinge fără echivoc, ca neavenite, declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău

Președintele Timofti a reamintit de Hotărirea Curţii Constituţionale din 5 decembrie 2013, prin care a fost decis că denumirea corectă a limbii de stat este limba romană.

Citeşte şi Protest la București, după declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, privind unirea Moldovei cu Romania

Romanii din Țară, din Republica Moldova, din comunitățile istorice și de pretutindeni marchează, la 31 august, Ziua Limbii Romane, sărbătoare instituită prin Legea nr.

Incepand cu 31 august 1989, dată la care a fost legiferată trecerea la scrierea in grafie latină, in Republica Moldova se sărbătoreşte anual Ziua Limbii Romane printr-o serie de evenimente culturale (concerte, expoziţii de fotografii, conferinţe etc.).

Potrivit deciziei din ziua de 5 decembrie 2013 a Curţii Constituţionale a Republicii Moldova limba romană este limba de stat in stanga Prutului. Curtea Constituţională a decis că textul din Declarația de Independență prevalează textului din Constituție, ceea ce inseamnă că limba vorbită in Republica Moldova este romana, nu cea menționată in Constituție, ,,moldoveneasca". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro