Necunoscutele din dosarul mortii unui artist. Cum s-a stins Ioan Gyuri Pascu, invins de sistemul medical romanesc

Intr-un comunicat de presă, SABIF a anunțat că Gyuri Pascu nu le comunicase medicilor de la ambulanță alte informații privind starea sa de sănătate, astfel că doctorița a pus diagnosticul de atac de panică şi insomnie și i-a administrat tratament cu diazepam ½ f IM.( 1 ml.). Primul echipaj SMURD a fost urmat, aproape simultan, de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD şi un echipaj de tip C2 de la SABIF. Serviciul de Telecomunicații Speciale, instituția responsabilă de sistemul 112, contrazice informațiile oferite de Serviciul de Ambulanță, precizand că soția actorului Ioan Gyuri Pascu a sunat la numărul unic de urgență 112 de trei ori, in dimineața zilei de 26 septembrie, nu doar de două ori, cum susțin evidențele SABIF. "In urma căutărilor efectuate in baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastră și petrecut in data de 26 septembrie anul curent, la orele 3,23, 4,42 și 4,53", se arată intr-un răspuns oficial al STS. In cazul decesului lui Pascu se derulează o anchetă, care va decide dacă e vorba de culpă medicală, de nepăsare, de incompetență, de proceduri greșite, de rivalitate intre instituții care, de fapt, ar trebui să colaboreze, de lipsă de fonduri in sistemul medical, sau despre toate acestea la un loc.

acum 91 luni (1 Oct 2016)

Moartea artistului Ioan Gyuri Pascu, acum șase zile, in urma unui stop cardio-respirator, pune din nou in evidență fragilitatea sistemului medical din Romania și, in primul rand, a sistemului asistenței de urgență.

Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineaţă, in jurul orei 5, in locuinţa lui din Bucureşti, decesul fiind constatat de un echipaj SMURD.

Marți, medicii legiști au stabilit că Pascu a murit din cauza unei afecțiuni de cord, de care suferea, pe fondul diabetului, potrivit directorului medical al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Salem Abdo.

Imediat după aceea, jurnalistul Cătălin Tolontan prezenta o informație șocantă: cu două ore inaintea decesului, la domiciliul artistului fusese prezentă o altă ambulanță, dar medicul acesteia ii pusese lui Pascu doar diagnosticul de atac de panică și apoi plecase, fără a-l duce pe Pascu la spital. Grasu ia apărarea medicului care l-a diagnosticat pe artist cu atac de panică

Managerul Serviciului de Ambulanță, dr. Alis Grasu, a declarat, joi, că medicul a nu a respectat obligaţia de a folosi trusele din dotarea maşinii la toate intervenţiile şi nici nu a consemnat in fişa de intervenţie consimţămantul pacientului in ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru şi a fost refuzat. a confirmat dezvăluirile jurnaliștlor și a precizat că impotriva doctoriței care i-a pus lui Pascu doar diagnosticul de atac de panică și i-a administrat doar un calmant se desfășoară o anchetă internă.

Potrivit evidenței alcătuite de SABIF, primul apel telefonic la 112 in cazul Pascu a fost primit la ora 03.26, iar al doilea apel la ora 04.46.

Intr-un comunicat de presă, SABIF a anunțat că Gyuri Pascu nu le comunicase medicilor de la ambulanță alte informații privind starea sa de sănătate, astfel că doctorița a pus diagnosticul de atac ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro