Marcel Iures, Ohad Naharin si Robert Wilson, printre personalitatile care au primit o Stea pe Aleea Celebritatilor FITS

Marcel Iures, Ohad Naharin si Robert Wilson, printre personalitatile care au primit o Stea pe Aleea Celebritatilor FITS

Prima stea i-a fost oferita compozitorului Vasile Sirli, "pentru forta, rafinamentul si unicitatea creatiei sale, precum si pentru dialogul artistic planetar pe care stie sa-l genereze", dupa cum a anuntat in prezentarea sa presedintele festivalului, Constantin Chiriac. Aleea din Sibiu este situata si intr-o zona cu semnificatie istorica, intre primul si al doilea zid de aparare ale Cetatii, pe o alee pietonala, ce uneste primul teatru construit pe teritoriul Romaniei, la 1788, cu "Cazarma 90", unde va fi construit un viitor teatru, proiect al Teatrului National Radu Stanca din Sibiu.

acum 82 luni (19 Jun 2017)

Prima stea i-a fost oferita compozitorului Vasile Sirli, "pentru forta, rafinamentul si unicitatea creatiei sale, precum si pentru dialogul artistic planetar pe care stie sa-l genereze", dupa cum a anuntat in prezentarea sa presedintele festivalului, Constantin Chiriac.

Acesta a mai precizat, pentru inceput, ca din acest an, decernarea stelelor va avea un "maestru de ceremonii", care va fi ales din cei care deja au inscris numele in istoria FITS pe Aleea Celebritatilor. Consultantul artistic al festivalului, criticul de teatru George Banu a fost cel care a inmanat diplomele pe care noii detinatori ai stelelor le-au primit. De asemenea, celebrul coregraf israelian Ohad Naharin, supranumit "guru al dansului contemporan" si unul dintre cei mai apreciati creatori de dans din lume, a primit o stea "pentru miracolul pe care l-a creat la Batsheva Dance Company si pentru pedagogia Gaga, ca limbaj al miscarii".

Marcel Iures, care a fost numit "artistul care a fondat si dezvoltat primul teatru cu adevarat independent din Romania, dar si cel mai bine cotat actor roman de la Hollyood", a primit o stea pentru "vitalitate si pentru veticalitate".

In urma cu patru ani, reprezentantii Festivalului International de Teatru de la Sibiu au demarat proiectul "Aleea Celebritatilor", recunoscand prin stelele pe care le acorda meritele colaboratorilor sai din domeniul cultural. Proiectul urmareste sa aduca un tribut realizarilor in domeniul cultural si artistic din Sibiu, fiind inspirat de celebrul Walk of Fame de la Hollywood. Aleea din Sibiu este situata si intr-o zona cu semnificatie istorica, intre primul si al doilea zid de aparare ale Cetatii, pe o alee pietonala, ce uneste primul teatru construit pe teritoriul Romaniei, la 1788, cu "Cazarma 90", unde va fi construit un viitor teatru, proiect al Teatrului National Radu Stanca din Sibiu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro