Mancarurile gatite care ne ingrasa. Ce greseli facem in bucatarie

Mancarurile gatite care ne ingrasa. Ce greseli facem in bucatarie

Daca totusi nu se poate, atunci nu depasiti mai mult de o felie de paine la portie de ciorba", spune medicul nutritionist Eva Iortan. Daca vreti totusi sa prajiti ingredientele alegeti ulei de masline si nu mai mult de o lingura. Nu puneti ulei de floarea soarelui in salata, ci doar putin ulei de masline, nu mai mult de o lingurita.

acum 87 luni (23 Jan 2017)

Ciorba este una dintre mancarurile de baza ale romanilor. "Ciorba cu legume fara carne sau cu putina carne slaba, toate fierte si drese apoi cu putin bors, nu ingrasa. Daca insa calim legumele in ulei inainte de a le pune la fiert, daca adaugam vegeta, care are multa sare, sau daca folosim carne grasa, atunci ciorba ne va ingrasa. De asemenea, atunci cand mancati ciorba nu o dregeti cu smantana. Daca va place acest gust, puteti pune in farfurie o lingurita de iaurt care nu are multe calorii. Daca totusi nu se poate, atunci nu depasiti mai mult de o felie de paine la portie de ciorba", spune medicul nutritionist Eva Iortan. Daca vreti totusi sa prajiti ingredientele alegeti ulei de masline si nu mai mult de o lingura. Fiecare lingura de ulei in plus inseamna sute de calorii in plus. De asemenea nu faceti rantas, aceea faina prajita pentru a ingrosa sosul, deoarece veti tranforma tocanita intr-o bomba calorica. De asemenea puteti sa radeti un cartof crud si sa il puneti in tocanita spre final si astfel veti avea un sos mai gros, dar mai dietetic", mai spune medicul.

Cum ne poate ingrasa o salata

Si o salata ne poate ingrasa daca nu suntem atenti. Nu puneti ulei de floarea soarelui in salata, ci doar putin ulei de masline, nu mai mult de o lingurita. Nu faceti dressing pentru salata din smantana sau cu adaos de zahar. La salatele de cruditati cu telina, morcov sau mar nu adaugati in niciun caz maioneza.

Mancarurile gatite care ne ingrasa mult

Sunt si mancaruri garite in casa, foarte gustoase, dar care ingrasa mult. "Sarmalele, de exemplu, care sunt asezonate cu smantana si mamaliga sau paine ingrasa mult. Chiar daca folosim cartofi fierti sau piure, deasupra se toarna de obicei oua baute cu smantana si avem astfel un preparat cu multe calorii. Cartofii frantuzesti, la care se folosesc din belsug cascaval si branza grasa, oua si smantana, sunt o bomba calorica, chiar daca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro