Magazinul din Timisoara la care veneau sa stea la coada oameni din toata tara. "Fenomenul" Comtim in perioada comunista

Magazinul din Timisoara la care veneau sa stea la coada oameni din toata tara.

De la Comtimul condus de Florentin Carpanu la Smiethfield Marele Comtim a fost condus de directorul Florentin Carpanu vreme de 28 de ani, din 1967 pana in 1995. Actuala ferma Smiethfield La acestea se adaugau: societatea de constructii zootehnice si societatea de transporturi, reteaua comerciala pentru piata externa cu parteneri din URSS, Iugoslavia, Germania, Armata Americana din Europa si cateva tari arabe, reteaua cu magazine proprii de desfacere din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si capitala tarii Bucuresti, toate sub sigla Comtim, care era un brand de tara.

acum 5 zile (7 Dec 2017)

Mai exista si acum o Agentie de Voiaj al CFR-ului. "Spatiul comercial este compus din parter si subsol tehnic al unui bloc cu regim de inaltime de S+P+7E. Subsolul este neamenajat, fara utilitati si are o suprafata de aproximativ 421 metri patrati, accesul facandu-se de la parter.

Zona de amplasare: zona ultracentrala a municipiului Timisoara, in apropiere de Piata Victoriei", aflam din anuntul facut de executori.

Magazinul de haine care a functionat in trecut "Fenomenul" Comtim Incepand din 1987, aici a functionat magazinul Comtim, unul dintre cele mai moderne alimentare de pe vremea comunismului. La magazinul de pe actualul bulevard al Republicii se putea gasii carne, mezeluri, cam tot ce se producea la Comtim. Era o perioada in care in tara era o saracie lucie, rafturile magazinelor erau aproape goale, oferta reducandu-se la conserve, de la tocana de legume pana la fasole cu costita, compoturi sau pateuri.

Fostul magazin Comtim asteapta un cumparator Magazinul Comtim de la Timisoara se aproviziona de doua ori pe saptamana, iar cozile erau interminabile.

La Timisoara nu existau probleme asa mari cu mancarea Societatea "Comtim" a fost infiintata in 1967 si, in anii urmatori, si-a facut un renume drept cel mai mare producator industrial de carne de porc din Romania si, ulterior, cel mai mare combinat de prelucrare a carnii de porc din sud-estul Europei. Ca idee despre amploarea "fenomenului Comtim", la momentul revolutiei din 1989 aici lucrau nu mai putin de 15.000 de oameni.

Agentia de voiaj CFR urmeaza sa plece din spatiul in care functioneaza acum Una dintre cele mai importante structure ale Comtimului se afla la iesirea din Beregsau Mare, unde lucrau mii de oameni. De la Comtimul condus de Florentin Carpanu la Smiethfield Marele Comtim a fost condus de directorul Florentin Carpanu vreme de 28 de ani, din 1967 pana in 1995. La patru ani dupa plecarea din functie a lui Carpanu, in 1999, combinatul a int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro