Lupta cu kilogramele: prioritate nationala in SUA, nu si in Romania

Lista alba Ultimul raport a fost intocmit de 13 oameni de stiinta - pe baza unor cercetari care dureaza mai multe luni - si a prezentat si un ghid de comportament sanatos in opt puncte pentru o alimentatie sanatoasa. ยป Obezitatea contribuie la reducerea cu pana la 9 ani a sperantei de viata si poate duce la aparitia unor boli foarte grave, precum diabetul de tipul II, artrita, maladiile cardiovasculare si unele tipuri de cancer.

acum 107 luni (3 Jun 2015)

In statele occidentale, guvernele au dezvoltat planuri nationale de lupta impotriva obezitatii. Romania, care numara cateva mlioane de persoane care se confrunta cu kilogramele in plus, nu este preocupata de acest fenomen.

Cu peste patru milioane de adulti obezi si 50% din populatie peste greutatea normala - potrivit statisticilor facute de Institutul de Endocrinologie "C.I. Asta, dupa ce in 2003, statisticile europene ne clasau doar pe locul 23 in privinta procentului de persoane supraponderale, cu tot cu obezi. Prin comparatie, in SUA, la fiecare 5 ani Departamentul de Sanatate intocmeste un raport in urma caruia face recomandari populatiei pentru o dieta sanatoasa.

Lista alba

Ultimul raport a fost intocmit de 13 oameni de stiinta - pe baza unor cercetari care dureaza mai multe luni - si a prezentat si un ghid de comportament sanatos in opt puncte pentru o alimentatie sanatoasa. Pentru majoritatea oamenilor cifra corecta este undeva in jur de 2.000 de calorii cu scopul de a-si mentine greutatea lor actuala. Raportul oamenilor de stiinta americani subliniaza necesitatea de a manca mai multa fasole uscata, legume si mazare fiarta, dar si fructe, nuci si seminte. O vreme, cei mai multi experti au recomandat ca oamenii sa manance doua portii de peste pe saptamana pentru a avea o inima sanatoasa, dar si pentru a ajunge la cantitatea de omega 3 si grasimi necesara. In anul 2010, pentru prima oara s-a cerut ca intreaga populatie sa consume de doua ori mai mult peste indiferent daca are sau nu probleme cu inima. Produsele lactate bogate in grasimi genereaza probleme de sanatate, inclusiv boli de inima. In plus, noile cercetari sugereaza ca inlocuirea laptelui plin de grasimi cu produse lactate cu un nivel scazut de grasimi poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale.

5.Mananca doar cantitati moderate de carne macra si de pasare, dar si oua. Este necesar sa consumam mai putine alimente care contin adaos de zahar si grasimi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro