Luna Enescu la ICR" a fost deschisa la Sinaia

De asemenea, a avut loc si un recital extraordinar sustinut de Mirana Tutuianu, Anne Billant, Stefan Tarara, Mihai Ritivoiu si Marin Cazacu, iar seara s-a incheiat cu proiectia filmului "Enescu - la raspantie de vremi", in regia lui Nicolae Margineanu. La manifestarile de la Sinaia au participat personalitati din mediul diplomatic, academic si cultural din Romania si din strainatate: doamna Liliana Turoiu, presedintele ICR, Excelenta Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti, domnul Lucian Romascanu, ministrul Culturii si Identitatii Nationale, domnul Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Cultural Francez, doamna Irina Cajal, subsecretar de stat in Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, dar si alte personalitati culturale, din mediul de afaceri si din zona politica.

acum 9 luni (12 Oct 2017)

Institutul Cultural Roman a deschis, duminica, 8 octombrie 2017, "Luna Enescu la ICR", la Centrul International de Conferinte "Casino Sinaia". In holul Cazinoului au fost prezentate expozitiile fotodocumentare "Viorile lui George Enescu" si "George Enescu, un mare creator al secolului XX", realizate de dr. Programul evenimentului de la Sinaia a inclus lansarea celui de-al doilea volum bilingv in romana si engleza, "George Enescu - Muzicianul de geniu in imagini". De asemenea, a avut loc si un recital extraordinar sustinut de Mirana Tutuianu, Anne Billant, Stefan Tarara, Mihai Ritivoiu si Marin Cazacu, iar seara s-a incheiat cu proiectia filmului "Enescu - la raspantie de vremi", in regia lui Nicolae Margineanu.

La manifestarile de la Sinaia au participat personalitati din mediul diplomatic, academic si cultural din Romania si din strainatate: doamna Liliana Turoiu, presedintele ICR, Excelenta Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze la Bucuresti, domnul Lucian Romascanu, ministrul Culturii si Identitatii Nationale, domnul Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Cultural Francez, doamna Irina Cajal, subsecretar de stat in Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, dar si alte personalitati culturale, din mediul de afaceri si din zona politica.

Doamna Liliana Turoiu, presedintele ICR, a afirmat ca evenimentul de la Sinaia deschide "Luna Enescu la ICR", un program ce propune o serie de evenimente dedicate marelui compozitor roman. Ceea ce vreau sa evidentiez, dincolo de continutul concret al proiectului pe care il lansam astazi, este ca avem de-a face nu cu o serie de actiuni punctuale, ci cu un program articulat si coerent dedicate personalitatii marelui compozitor roman."

Presedintele ICR a reafirmat ca misiunea ICR este aceea a promovarii "valorilor culturale din Romania in lume si aducerea valorilor in Romania" si a anuntat ca, dupa succesul din capitala Marii Britanii, cu prezentarea operei "Oedipe" in varian... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro