La 10 ani, sustine concerte de muzica medievala si stie tainele altor lumi

La 10 ani, sustine concerte de muzica medievala si stie tainele altor lumi

La 5 ani a luat lectii de tobe cu profesorul Titi Frentiu, iar de la varsta de 6 ani a inceput studiul pianului, cu profesoara Alina Viliga, timp de doi ani, la Colegiul de Arte "Sabin Dragoi" din Arad. Amintim aici concursuri nationale si internationale de pian, la care a castigat mereu premiul I, olimpiada de clarinet, de unde s-a intors tot cu locul I, concursul international LiveMuseArt de la Deva, Arad si Oradea, unde a castigat premii de excelenta, si Canto Divertisment, unde a obtinut Marele Premiu la categoria sa de varsta.

acum 85 luni (8 Apr 2017)

Atunci a inceput sa se joace cu un instrument de suflat numit blockflote alto. La 5 ani a luat lectii de tobe cu profesorul Titi Frentiu, iar de la varsta de 6 ani a inceput studiul pianului, cu profesoara Alina Viliga, timp de doi ani, la Colegiul de Arte "Sabin Dragoi" din Arad. Tot de la 5 ani, Maria Luisa Sapcu urmeaza cursurile Scolii Populare de Arte, clasa Canto-Muzica usoara, unde a studiat cu profesoara Marioara Miclea, iar de la 6 ani a inceput sa lucreze cu profesoara Claudia Stesco.

MICUL OM-ORCHESTRA

Cu un asemenea CV consistent deja, Maria Luisa a fost cooptata de formatia de muzica medievala Lupus Dacus. Ea este, de fapt, mezina formatiei si foloseste tot felul de instrumente de percutie, cum ar fi: tamburina, tobele, rainstick-ul, djembe, tapanul, precum si instrumente de suflat: schalmeiul mic, tilinca, tulnicul si mai multe fluiere.

"In Lupus Dacus am invatat sa scap de emotii pe scena si, pe langa folosirea instrumentelor de suflat si percutie, din acest an voi incepe incet, incet sa cant si vocal.

SINGURA TRUPA MEDIEVALA LA ATENEU

Lupus Dacus este o trupa profesionista de muzica medievala cu aproape 15 ani de activitate in spate. Are la activ peste 350 de concerte in tara si in strainatate. Trupa foloseste instrumente traditional-medievale, confectionate de un mester din Hamburg, Germania, dintre care cele mai importante sunt: cimpoaie medievale, fluiere, duduk, schalmei, tobe, tapan, percutii, tilinca, dramba. "Pot spune ca nu am cum sa nu studiez, mai ales ca parintii mei, profesori si ei de oboi si clarinet la Colegiul de arte din Arad, sunt cu ochii pe mine. Incep cu incalzirea vocala, piesele de muzica usoara, apoi cu tatal meu, care imi este si profesor de clarinet, inca o ora si jumatate", isi detaliaza programul zilnic Maria Luisa.

Maria are zece ani FOTO arhiva personala

In ceea ce priveste festivalurile si evenimentele la care a participat, Maria Luisa Sapcu a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro