Jurnalistul Gabriel Basarabescu, de la Radio Romania: Partidele ar trebui sa respecte ascultatorii | INTERVIU ROMANIA LIBERA

Dupa terminarea brusca a mandatului presedintelui director ge-neral Ovidiu Miculescu, impotriva caruia a fost deschis un dosar penal, si respingerea de catre Parlament a raportului de activitate a Radio Romania, au inceput luptele pentru un nou Consiliu de Administratie al SRR.

acum 11 luni (19 Jun 2017)

Gabriel Basarabescu, unul dintre jurnalistii care l-au criticat deschis pe fostul presedinte director general al Radioului public, actiune ce nu a ramas fara repercusiuni asupra carierei sale, avertizeaza asupra modului cum isi vor numi partidele politice reprezentantii in noul Consiliu de Administratie.

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) ramane o sinecura importanta pentru membrii de partid. Dupa terminarea brusca a mandatului presedintelui director ge-neral Ovidiu Miculescu, impotriva caruia a fost deschis un dosar penal, si respingerea de catre Parlament a raportului de activitate a Radio Romania, au inceput luptele pentru un nou Consiliu de Administratie al SRR. Miza este importanta: bugetul SRR este de 383 milioane de lei pentru anul 2017.

Gabriel Basarabescu, lider de sindicat in cadrul institutiei, unul dintre jurnalistii care au contestat intens activitatea fostei conduceri a Radio Romania, spera sa obtina maine un loc in noul CA, in conditiile in care pentru cele doua locuri candi-deaza 19 persoane. Actiunea de desemnare a Consiliului de Administratie al SRR se desfasoara pe repede inainte, deoarece Parlamentul si conducerea interimara a societatii grabesc procedurile inainte de vacanta parlamentara.

Citeste textul integral in editia print de luni a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro