INTERVIU Generalul Viktor Eliseev, dirijorul Corului Armatei Rosii: "Pentru fiecare spectacol repetam peste o mie de ore"

INTERVIU Generalul Viktor Eliseev, dirijorul Corului Armatei Rosii:

Corul Armatei Rosii va canta de la "Katiusha" pana la "Sex Bomb" Pe 21 septembrie, membrii Corului Armatei Rosii vor incanta audienta din Romania, in premiera, pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca, urmand ca in zilele de 22-23 septembrie sa cucereasca publicul de la Sala Palatului din Bucuresti cu alte doua reprezentatii ale celui mai bine cotat spectacol de muzica si dans din lume. Pe langa dansurile specifice si costumele frumoase, cei peste 100 de membri ai celebrului ansamblu, sub bagheta dirijorului Viktor Eliseev, vor aborda un repertoriu complex, pornind de la muzica traditionala rusa, muzica sacra, arii de opera si muzica populara, cum ar fi compozitiile "Katiusha", "Kalinka", "Kernina", "Nesum Dorma" sau "Ave Maria", si ajungand pana la preluarile unor melodii de succes, precum "Lucky" (Daft Punk), "Happy" (Pharrell Williams) si "Sex bomb" (Tom Johnes).

acum 103 luni (8 Sep 2015)

In 1928, cand s-a nascut ideea de a forma o noua trupa, Alexandra Vasilievitch Alexandrov, care era profesor la Conservatorul National al Moscovei si dirijorul unui cor bisericesc, a fost ales drept lider al noului ansamblu, care a fost numit Corul Armatei Rosii. Ansamblul lui Alexandrov a obtinut un succes considerabil, iar in 1939 Corul Armatei Rosii si Ansamblul de dansuri al Ministerului Afacerilor Interne au fuzionat. Am absolvit Institutul Gnessic, o scoala de muzica unde m-am specializat la clasa de dirijori de cor. De atunci, ne-am creat un nou repertoriu, cu un cor care a crescut treptat si a ajuns sa includa un numar tot mai mare de cantareti si dansatori. Am fost in peste 40 de tari in ultimii 30 de ani. In calitate de dirijor il admir mai presus de orice pe profesorul meu, Alexandre Akexandrovirch Yurlov, directorul Institutului Gnessin si dirijorul corului nostru din studentie. Munca lui, felul lui de a relationa cu elevii, cunostintele sale, puterea si carisma sa m-au cucerit si m-au facut sa-mi doresc sa devin la randul meu dirijor. Mai tarziu, a aparut o alta figura care mi-a influentat parcursul si aceasta a fost a dirijorului corului in care am fost timp de doi ani, domnul Vladimir Nikolaevitch Minine. De obicei, repetam o data in fiecare saptamana, de la 10.00 pana la 02.00, si mai facem o repetitie in ziua show-ului, concentrandu-ne pe reprezentatie. M-am bucurat nespus de turneul italian din 1988, de cel german din 1995 si de cel australian din anul 2004. Am avut sansa de a admira aceasta tara si am fost vrajiti de publicul francez. Din fericire insa, corul nostru nu a avut de suferit si continua sa se dezvolte. Suntem ansamblu de stat si datorita acestui aspect primim fonduri de la Federatia Rusa, ceea ce ne ajuta foarte mult. Bineinteles, exista multe festivitati rusesti si noi luam mereu parte la concertele de stat, cum ar fi cele organizate pe 1 Mai, de Ziua Internationala a Muncii, si pe 9 Mai, de Ziua Victoriei. De asemenea, sustinem spec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro