Inginerul care a inventat dock station-ul, dispozitivul care iti face programul zilnic, iti incarca telefonul si la care poti asculta muzica

Inginerul care a inventat dock station-ul, dispozitivul care iti face programul zilnic, iti incarca telefonul si la care poti asculta muzica

Claudiu Sovaila (30 de ani), absolvent al Facultatii de Mecanica din Galati, este pasionat de cand se stie de inginerie. Inginerul galatean a creat recent un dock station, un fel de asistent personal, cu care a participat la Ugal Invent, un concurs international de inventica organizat la Galati de Universitatea "Dunarea de Jos", la care au participat peste 100 de inventatori.

acum 77 luni (19 Nov 2017)

Claudiu Sovaila (30 de ani), absolvent al Facultatii de Mecanica din Galati, este pasionat de cand se stie de inginerie. De mic copil a surubarit tot felul de lucruri, dar abia la facultate a reusit sa se perfectioneze pe acest domeniu care ii place atat de mult.

Inginerul galatean a creat recent un dock station, un fel de asistent personal, cu care a participat la Ugal Invent, un concurs international de inventica organizat la Galati de Universitatea "Dunarea de Jos", la care au participat peste 100 de inventatori.

Dispozitivul are forma sferica si o greutate de aproximativ 300 de grame, conectandu-se la reteaua Wi-Fi imediat ce utilizatorul ajunge la domiciliu si va comunica cu dispozitivele conectate la aceeasi retea. sau "Ce mai faci?", in functie de starea pe care o ai sau cum interactionezi cu el. Inovatia in cazul acestui dispozitiv consta in faptul ca reuneste mai multe functii, pe care acum le regasim doar separat pe piata, cum ar fi boxele portabile sau acumulatorii de rezerva.

O noua inventie, unicat la nivel mondial

Claudiu Sovoila este cel care a inventat practic imprimanta 3D, pe vremea cand era student la Facultatea de Mecanica din Galati, proiectul fiind preluat si dezvoltat acum de un doctorand, care i-a adaugat si alte functii. "Am ramas indragostit de ideea asta, pentru ca atunci cand esti inginer, ai nevoie sa faci un prototip fizic care porneste de la ideea ta.

El va folosi imprimanta pe zona de publicitate pentru firme, cum ar fi imprimarea de litere pentru sigle, eliminand partea umana, care facea acest lucru pana acum, si aducand in plus precizie si repetabilitate in procesul de productie. Claudiu si colegii sai lucreaza in prezent la o alta inovatie, care va economisi extrem de mult timp pentru persoanele care doresc sa cumpere diverse lucruri din supermarketuri sau hipermarketuri. Dispozitivul poate fi accesat la intrarea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro