Imparatul e gol! | Istoriile lui Alex. Stefanescu

Imparatul e gol! | Istoriile lui Alex. Stefanescu

Norman Manea, scriitor roman stabilit in SUA, este din nou sarbatorit triumfal in Romania, de data aceasta cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani. Ceea ce era in detrimentul meu, pentru ca ratam ocazia de a publica articole de critica literara in reviste de prestigiu, pierdere grea pentru un tanar dornic de afirmare cum eram eu atunci.

acum 66 luni (27 May 2016)

Norman Manea, scriitor roman stabilit in SUA, este din nou sarbatorit triumfal in Romania, de data aceasta cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani.

Momentul sarbatoresc nu ma poate insa impiedica sa-mi fac datoria de critic literar.

Inainte de 1989, am incercat de mai multe ori, cu cele mai bune intentii, sa scriu - la invitatia unor redactori-sefi − despre volumele sale de proza si eseistica. Dar de fiecare data, dezamagit si la un moment dat exasperat de textele greoaie si confuze, am renuntat. Ceea ce era in detrimentul meu, pentru ca ratam ocazia de a publica articole de critica literara in reviste de prestigiu, pierdere grea pentru un tanar dornic de afirmare cum eram eu atunci.

FOTO:Norman Manea

In 1986 Norman Manea s-a stabilit in SUA si, un timp, nu s-a mai vorbit de el. Norman Manea insusi intocmea dosare cu extrase din presa straina si le trimitea redactiilor unor reviste literare din Romania. Notite nerelevante, strict informative, din ziare americane importante alternau cu articole elogioase, de mare intindere, din publicatii obscure, editate de diverse institutii pentru uz intern. Prezenta in titlurile acestor publicatii a unor litere neromanesti ca w sau y dadea o sugestie de succes international. Citeste si:

+LACOMIA inumana a unor PATRONI si CORUPTIA din INSTITUTIILE statului au ...

+Lovitura DURA data de Vladimir Putin Romaniei.

+RELATIA MURDARA dintre un CIOBAN si un TRACTORIST a revoltat Romania. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro