IBM deschide al patrulea centru de servicii business in Romania. Sediul gigantului IT este Liberty Technology Park din Cluj

IBM deschide al patrulea centru de servicii business in Romania. Sediul gigantului IT este Liberty Technology Park din Cluj

Potrivit reprezentantilor Liberty Technology Park Cluj, IBM se adauga unor companii precum Siemens, KPMG, Arvato Bertelsmann, Altran, Halcyon Mobile si Control Data Systems, care au ales parcul tehnologic inaugurat in urma cu mai bine de trei ani la Cluj ca sa-si dezvolte operatiunile locale. Sturdza: "Vom avea la Cluj un orasel tehnologic care va schimba lumea" La Cluj s-a inaugurat, joi, 5 decembrie 2013, Parcul tehnologic Liberty, realizat de ex-premierul Republicii Moldova, Ion Sturza, prin transformarea unei vechi fabrici de mobila cu o investitie de 25 de milioane de euro.

acum 11 luni (19 Jun 2017)

Potrivit reprezentantilor Liberty Technology Park Cluj, IBM se adauga unor companii precum Siemens, KPMG, Arvato Bertelsmann, Altran, Halcyon Mobile si Control Data Systems, care au ales parcul tehnologic inaugurat in urma cu mai bine de trei ani la Cluj ca sa-si dezvolte operatiunile locale.

"Am plecat de la ideea dezvoltarii unei zone unde oamenii sa aiba acces la inovatii, la tehnologii, la idei; Planul pe termen lung este ca Liberty Technology Park Cluj sa devina un veritabil centru de creatie si productie", a declarat Ion Sturza, presedintele Fribourg Capital, dezvoltatorul Liberty Technology Park Cluj, potrivit unui comunicat.

In singurul parc industrial din tara au sedii 33 de companii si start-up-uri, atat romanesti, cat si din strainatate - un total de peste 1.700 de angajati. Dintre acestia, aproape 200 sunt straini relocati (expati), iar pana la sfarsitul anului se estimeaza un total de 2.000 de angajati care sa-si desfasoare activitatea la Liberty.

In plus, 70% dintre rezidentii Liberty Technology Park sunt companii IT, iar mai bine de jumatate au departamente de dezvoltare software si R&D (cercetare si dezvoltare).

Proiectul Liberty a fost nominalizat pe lista scurta la SEE Real Estate Awards, singura competitie dedicata domeniului imobiliar din regiunea de sud-est a Europei, si a castigat premiul pentru abordare sustenabila in dezvoltarea unui parc tehnologic, acordat in cadrul galei Forbes Green Awards.

Liberty Technology Park Cluj a fost lansat in 5 decembrie 2013 si inseamna peste 17.000 de metri patrati de spatii de birouri. Investitia se ridica la peste 15 milioane de euro si este o initiativa Fribourg Capital, sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova.

In prezent, gradul de ocupare a parcului tehnologic este de 100%, iar majoritatea rezidentilor sunt companii IT precu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro