Gigantul german din industria auto care investeste milioane de euro in scolile profesionale din Romania. Elevii au bursa lunara si ajung meseriasi de top

Gigantul german din industria auto care investeste milioane de euro in scolile profesionale din Romania. Elevii au bursa lunara si ajung meseriasi de top

Dupa cum ne-a precizat Barbara Gerber (foto jos) - responsabilul programului de formare profesionala din cadrul Grupului Draexlmaier, compania are la ora actuala in lume 483 de elevi-cursanti, dintre care 209 sunt in Romania: 80 la Codlea, 55 la Hunedoara, 28 la Pitesti, 24 la Satu Mare si 22 la Timisoara. Investitii de 500 de milioane de euro in Romania Romania este o tara-cheie pentru compania germana, dupa cum spune si Tobias Nickel, directorul de Marketing si Comunicare al Grupului Draexlmaier. Draexlmaier, care are 60 de fabrici in 20 de tari si o cifra de afaceri de 3,7 miliarde euro in 2015, a investit pana acum, in total, peste 500 milioane euro in Romania.

acum 90 luni (1 Nov 2016)

Oficialii Grupului Draexlmaier au in derulare un program de investitii private unic in sistemul de invatamant romanesc. Cei de la Draexlmaier cheltuie anual in Romania 1,5 milioane de euro pentru a sustine si califica elevi in scoli profesionale.

Este vorba despre un sistem de invatamant dual, care presupune 60-70% practica si restul teorie, implementat de germani incepand cu 2012. In acest moment, programul se deruleaza la licee din cinci orase ale Romaniei, in localitatile in care exista si sucursale ale companiei, unul dintre cei mai mari producatori de componente auto din lume.

Dupa cum ne-a precizat Barbara Gerber (foto jos) - responsabilul programului de formare profesionala din cadrul Grupului Draexlmaier, compania are la ora actuala in lume 483 de elevi-cursanti, dintre care 209 sunt in Romania: 80 la Codlea, 55 la Hunedoara, 28 la Pitesti, 24 la Satu Mare si 22 la Timisoara. Interviu cu un oficial al companiei

"Romania este tara cea mai importanta pentru sistemul de invatamant dual in cadrul Grupului Draexlmaier", explica Barbara Gerber. Oficialul german este de parere ca elevii romani sunt foarte buni si inteligenti, dar ca din pacate in tara noastra inca este o mare problema privind baza materiala a scolilor profesionale.

Firma germana a semnat parteneriate cu inspectoratele judetene pentru cele cinci licee, iar elevii inscrisi la examen sustin probe scrise standard in invatamantul romanesc, la Romana si Matematica, plus un interviu cu un reprezentant al companiei.

La Liceul Tehnologic Astra din Pitesti, unde in ultimul an s-a inregistrat o concurenta de doi candidati pe loc la clasa finantata de Draexlmaier, exista doua specializari.

Cu sprijinul companiei, tinerii invata tot ce este necesar pentru ca, la finalul celor trei ani de studiu, sa obtina o calificare profesionala si sa poata sa-si desfasoare activitatea direct i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro