Geniul sarb Nikola Tesla, comparat cu Leonardo Da Vinci si Einstein. "Tot efortul vietii sale a fost sa scape omenirea de jugul muncii fizice"

Geniul sarb Nikola Tesla, comparat cu Leonardo Da Vinci si Einstein.

Visul sau a fost acela de a descoperii o sursa de lumina pe care sa o puna la indemana oricui si de a elibera lumea de povara muncii fizice, prin inventarea unui motor puternic si eficient. Muzeul Nikola Tesla de la Belgrad In capitala Serbiei, Belgrad, se afla Muzeul "Nikola Tesla", la indemana locuitorilor din vestul Romaniei (la 160 de kilometri de Timisoara). Iata cateva dintre inventiile importante ale lui lui Nikola Tesla, enumerate pe wikipedia.org: Curentul alternativ (CA), radioul, becul fara filament sau lampa fluorescenta, principiile teoretice ale radarului, sistemele de propulsie prin medii electromagnetice, retele de curent alternativ cu una sau trei faze, generator si motor cu mai multe faze, tehnologia de transmisie fara fir (wireless) si telecomanda (1898), circuitul de inalt voltaj Tesla Coil (1891), motorul de inductie (1887), submarinul electric, a facut studii asupra razelor X. A brevetat principiul de functionare ale motoarelor reactive, teoria dinamica a gravitatiei, campul de propulsie anti-electromagnetic sau propulsia spatiala (1928), undele gravitationale, bobina Tesla, energia libera, generatorul de cutremure, raza mortii, placile de energie violeta sau pozitiva, electroterapia, bobina bifilara, principiul de decolare a avioanelor dintr-un punct fix, conceptul vehiculelor electrice.

acum 86 luni (25 Feb 2017)

Asociatia Culturala Noua Acropola a continuat seria prezentarilor de personaje istorice, din cultura, filosofia si stiinta mondiala. Ultima dezbatere de la Timisoara, din Sala Vieneza, l-a avut ca subiect pe renumitul om de stiinta sarb Nikola Tesla, prezentat in perspectiva filosofica. Am cautat sa ne legam de simbolul Nikola Tesla, sa gasim o perspectiva filosofica. Cel care studiaza biografia lui Tesla afla ca inventatorul a dus o viata condusa dupa principii morale, a avut un ideal orientat spre viitorul omenirii. Nu era interesat sa castige bani, nici de afaceri. Tot efortul vietii sale a fost sa scape omenirea de jugul muncii fizice. Cred ca in mare masura a reusit", a declarat conferentiarul Adrian Negrea, cel care a vorbit despre viata si activitatea lui Nikola Tesla. Nikola Tesla s-a nascut in 1856, la Smiljan, un mic sat din Croatia - pe atunci aflat in Imperiul Austro-Ungar.

"Tesla povestea ca avea o extraordinara capacitate de vizualizare in propria sa minte. In 1884, Nikola Tesla s-a mutat in America, acolo unde a inceput sa lucreze ca inginer, la Thomas Edison.

"Tesla s-a nascut intr-o lume care folosea forta aburului si era iluminata cu ajutorul gazului. Visul sau a fost acela de a descoperii o sursa de lumina pe care sa o puna la indemana oricui si de a elibera lumea de povara muncii fizice, prin inventarea unui motor puternic si eficient. Si-a dedicat intreaga viata pentru a descoperi o forma de energie ieftina si eficienta", a spus Negrea. Comparat cu Leonardo Da Vinci si Einstein Nikola Tesla a fost o personalitate de geniu, fiind comparat cu Leonardo Da Vinci si Albert Einstein. A detinut peste 300 de patente de inventie. "A lasat in urma lui o lume noua, transformata si iluminata de puterea electricitatii. A fost un om de succes? Daca ne gandim la perspectiva moderna de a avea faima, prestigiu si bani, atunci nu. Nu a fost un om de succes. Dar fara indoiala a fost un om de valoare si si-a condus viata dupa principii morale, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro