GALERIE FOTO. Cum realizam un interior in stil traditional reinterpretat

In stilul traditional romanesc se regaseste un mix de caracteristici ale stilurilor brancovenesc, contemporan si, nu in ultimul rand, rustic si retro. Pentru tapitarea mobilierului se pot folosi textile cu imprimeuri si ornamente traditionale, insa trebuie sa tineti cont ca aceste elemente sunt destul de puternice si este de preferat sa va limitati doar la cateva dintre ele.

acum 11 luni (12 Aug 2017)

In stilul traditional romanesc se regaseste un mix de caracteristici ale stilurilor brancovenesc, contemporan si, nu in ultimul rand, rustic si retro. Obiectele si finisajele sunt intense si expresive, de acceea atunci cand sunt in cantitate mare pot arata prea aglomerat.

Elementele caracteristice ale stilului traditional

Pentru placarea peretilor si a tavanului cu lemn - pardoseli din lemn brut, parchet cu finisaje mate, este de preferat sa folositi culori de lemn deschis.

Amplasarea unui semineu sau sobe traditionale romanesti intr-o casa sau apartament este destul de complicata, deoarece un semineu este masiv si va ocupa mult spatiu.

Un minimum de obiecte plastice sau metalice lucioase: chiar daca stilul modern nu poate exclude elemente metalice, pentru a crea stilul traditional reinterpretat este bine sa evitati obiecte care sar prea mult in evidenta.

Gama cromatica calda: sunt binevenite toate nuan-tele naturale de lemn, ceramica, bejuri sau alb.

Mobilierul intr-un interior traditional modern

Este caracteristic sa se utilizeze mobilier masiv din lemn natur prelucrat sau brut. In cazul unei amenajari de conac, se va folosi mobilier cu accente clasice sau cel de rachita, un material foarte la moda.

Pentru tapitarea mobilierului se pot folosi textile cu imprimeuri si ornamente traditionale, insa trebuie sa tineti cont ca aceste elemente sunt destul de puternice si este de preferat sa va limitati doar la cateva dintre ele. Dar este bine sa va limitati doar la cateva obiecte, ca sa nu ajungeti la extrema de a transforma casa intr-un muzeu. Fetele de perna, lenjeria de pat sau fetele de masa sunt crosetate pe margini si brodate cu motive traditionale.

Pardoselile sunt de obicei acoperite cu toluri sau covoare cu flori sau alte elemente abstracte stilizate.

Muscatele, ficusii sau plantele de aloe se vor pune in ghivece de lut pictate, amplasate pe suporti, rafturi sau p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro