"Fratia Barbosilor". Cum a ajuns la Cluj primul taxi comunitar gratuit pentru cei cu dizabilitati

Cei din Beard Brothers au cumparat cu bani din donatii, cu vreo 10.000 de euro, un Volkwagen Caddy pe care l-au echipat cu rampa si centuri de siguranta care prind si persoana, si scaunul cu rotile. Cornel considera ca oamenii ar fi bine sa inteleaga ca si cei cu dizabilitati au nevoie de o viata sociala, de iesiri la teatru, film, de locuri de munca, de a-i ajuta sa aiba o viata frumoasa.

acum 86 luni (20 Feb 2017)

Are 29 de ani, e barman, dar si dispecer si sofer in cadrul acestui proiect al asociatiei, unde e membru fondator si parte din conducere (bord-ul).

Cei din Beard Brothers au cumparat cu bani din donatii, cu vreo 10.000 de euro, un Volkwagen Caddy pe care l-au echipat cu rampa si centuri de siguranta care prind si persoana, si scaunul cu rotile.

Oamenilor care suna li se explica faptul ca nu e o gluma si ca exista o masina, special adaptata pentru cei in scaune cu rotile, care ii poate transporta de acasa pana unde au nevoie.

Serviciu cu voluntari

Pentru Beard Mobil se suna - la 0720.291.465 - cu o zi inainte ca sa se faca o programare, explica Raul, deoarece toti soferii din asociatie, peste 30, sunt voluntarii "Fratiei Barbosilor" si fiecare are jobul lui. (...) De aceea le-am spus si pe Facebook: daca nu putem onora o comanda e pentru ca nu avem sofer sau masina e plecata in alta cursa", explica Raul.

Unul dintre clientii fideli ai Beard Mobil-ului e Rafael (in spate) FOTO: Facebook/Beard Mobile

Banii pentru masina s-au strans din donatiile facute la evenimentele organizate de asociatie: petreceri, turneu de pocker, crosul treptelor etc. Este in lege ca fiecare agentie de taxi sa aiba cel putin o masina dotata cu rampa pentru cei in scaun cu rotile", explica Raul.

Model din tara

Ideea acestui serviciu, spune Cornel Hoza, presedintele "Beard Brothers", a fost preluata de la un serviciu de taxi gratis din Bucuresti care acum nu mai exista.

"Am facut o documentare pe Cluj si am ajuns la concluzia ca e o problema adevarata mai ales in zile aglomerate si am decis ca e cazul sa implementam la Cluj sistemul asta", zice el.

Beard Mobilul in Cluj FOTO: Facebook/Beard Mobile

In Cluj mai exista un astfel de serviciu, dar nu e gratuit. In orasul de pe Somelul Mic sunt circa 7.000 de persoane cu dizabilitati. Cornel considera ca oamenii ar fi bine sa intele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro