FOTO: Traditii culinare de Anul Nou

Citește și: FOTO: Cele mai bizare tradiţii de Anul Nou Locuitorii din Germania consumă porcuşori din marţipan, intrucat porcii sunt consideraţi un simbol al prosperităţii, iar gustul dulce al porcilor aduce cu sine promisiunea unui an cat mai "dulce". Obiceiul este specific zonei de sud a SUA şi este servit, de obicei, cu carne de porc.

acum 100 luni (29 Dec 2015)

Noaptea dintre ani aduce cu sine promisiunea că noul an va fi mai bun decat cel care tocmai a trecut.

In Barcelona, la miezul nopţii oamenii consumă 12 boabe de struguri, cu scopul de a avea prosperitate in anul care vine. Această tradiţie a devenit populară in 1909, cand un grup de cultivatori de struguri au dorit să vandă strugurii obţinuţi dintr-o recoltă bogată.

Citește și: FOTO: Cele mai bizare tradiţii de Anul Nou

Locuitorii din Germania consumă porcuşori din marţipan, intrucat porcii sunt consideraţi un simbol al prosperităţii, iar gustul dulce al porcilor aduce cu sine promisiunea unui an cat mai "dulce".

Despre varza Kale, consumată de Revelion in Statele Unite, se spune că aduce caştiguri financiare. Obiceiul este specific zonei de sud a SUA şi este servit, de obicei, cu carne de porc.

In Japonia, se crede că tăiţii din rişcă aduc longevitate, dar sunt şi un simbol al acceptării trecutului. Totodată, in Europa de Vest, herringul consumat in noaptea de Revelion ar putea aduce belşug. Vizitatorul este, de obicei, inalt, brunet şi chipeş şi oferă familiei whisky, o tartă cu fructe şi biscuiţi shortbread.

Olandezii consumă, de anul nou, gogoşi numite "oliebollen", ca simbol al inceputurilor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro