FOTO Time a acordat titlul de "Personalitatea anului 2017" persoanelor care au "rupt tacerea" in legatura cu hartuirile sexuale de la Hollywood

FOTO Time a acordat titlul de

Toti cei care au "rupt tacerea'" si au vorbit despre hartuirea sexuala: primele femei care au dezvaluit cazul Weinstein si miscarea sociala ce a vizat cresterea constientizarii privind agresiunile si hartuirile sexuale, ilustrata pe social media prin hashtagul #Metoo, au fost desemnati de publicatia americana "Personalitatea Anului 2017'". Dupa actritele Ashley Judd, Rose McGowan si Angelina Jolie, mai mult de 100 de femei l-au acuzat pe producatorul de 65 de ani de abuz sexual, mergand pana la hartuire sau viol.

acum 11 luni (6 Dec 2017)

Toti cei care au "rupt tacerea'" si au vorbit despre hartuirea sexuala: primele femei care au dezvaluit cazul Weinstein si miscarea sociala ce a vizat cresterea constientizarii privind agresiunile si hartuirile sexuale, ilustrata pe social media prin hashtagul #Metoo, au fost desemnati de publicatia americana "Personalitatea Anului 2017'". "Aceasta este schimbarea sociala cea mai rapida pe care am vazut-o, de decenii, si a inceput prin acte individuale de curaj din partea a sute de femei si a unor barbati, de asemenea, care si-au spus propriile povesti'", a argumentat redactorul-sef al revistei Time, Edward Felsenthal, la emisiunea "Today" a postului al NBC, scrie Agerpres.

FOTO Time Aceasta distinctie reflecta magnitudinea miscarii care a zguduit Statele Unite si a rezonat in intreaga lume, cu #Balancetonporc in Franta sau #YoTambien in Spania, de la primele acuzatii publicate la inceputul lunii octombrie de New York Times si New Yorker impotriva producatorului de film Harvey Weinstein, candva atotputernic la Hollywood, comenteaza AFP. De atunci, numeroase personalitati de prim plan au fost acuzate de hartuire sau abuz sexual, fiind concediate sau suspendate. Dupa actritele Ashley Judd, Rose McGowan si Angelina Jolie, mai mult de 100 de femei l-au acuzat pe producatorul de 65 de ani de abuz sexual, mergand pana la hartuire sau viol. Aceste dezvaluiri incriminatoare la adresa cineastului au determinat milioane de femei sa foloseasca retelele sociale pentru a-si impartasi povestile despre abuz sexual la locul de munca si in alte circumstante.

Presedintele american Donald Trump "a refuzat" titlul de "Personalitatea anului 2017"

Presedintele american, Donald Trump, care a fost desemnat "Personalitatea Anului" in 2016, este al doilea in acest clasament de prestigiu anuntat miercuri. De altfel, presedintele american Donald Trump (71 de ani) sustine ca a refuzat sa fie numit "Personalitatea Anului" de revista Time, dupa ce reprezentantii publicatiei i-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro