FOTO Familia care a pariat pe goji. Fructul longevitatii a inceput sa rodeasca din primul an. "Facem si dulceata, o congelam ca sa nu pierdem"

FOTO Familia care a pariat pe goji. Fructul longevitatii a inceput sa rodeasca din primul an.

Cerasela Tamas spune ca investitia initiala s-a ridicat la 3.000 de euro pentru tarlaua de 1.000 de metri patrati pe care o detine in spatele casei, iar fructele au inceput sa rodeasca din primul an. Borcanul de dulceata de 250 de grame il vindem cu 25 de lei. Fructele de dimensiuni mici se culeg manual, iar plantele de Goji trebuie curatate si intretinute pe toata perioada anului, astfel incat sa produca de primavara pana toamna tarziu. In plus, fructele goji sunt o sursa bogata de fibre (3 grame la o portie de 28 grame de fruct), care ajuta in procesele de detoxifiere si nu au decat 100 de calorii pentru o portie, ceea ce le transforma in aliati de nadejde in curele de slabire.

acum 78 luni (28 Oct 2017)

Cerasela Tamas spune ca investitia initiala s-a ridicat la 3.000 de euro pentru tarlaua de 1.000 de metri patrati pe care o detine in spatele casei, iar fructele au inceput sa rodeasca din primul an. "Unchiul meu, care este plecat peste hotare, s-a tinut de capul meu si imi tot spunea sa incercam sa investim in ceva. Nu stiam eu prea multe, dar ne-am interesat si ne-am hotarat sa incercam si chiar am plantat fructele. Am cumparat puietii in 2015 de la un vecin al nostru. Am investit banii in 500 de puieti, in instalatii de picurare si intr-un tractoras cu care am sapat. Cu aproximatie am investit 3.000 de euro. "Noi le vindem cu 50 de lei pe kilogram. Borcanul de dulceata de 250 de grame il vindem cu 25 de lei. Este aromata si nu necesita zahar pentru ca fructele sunt dulci. Fructele de dimensiuni mici se culeg manual, iar plantele de Goji trebuie curatate si intretinute pe toata perioada anului, astfel incat sa produca de primavara pana toamna tarziu. "De pe suprafata pe care o avem noi, culegem aproximativ 50 de kilograme in fiecare saptamana. De asta mai facem si dulceata, o mai si congelam, ca sa nu pierdem. Vine cineva si ni le ia de acasa. Inca nu stie lumea foarte multe informatii despre goji, dar sper ca usor, usor, sa inteleaga cat de bun este pentru sanatate", adauga Cerasela Tamas. PLANTELE S-AU ADAPTAT REPEDE "Fructele trebuie culese una cate una, ca sa nu se deterioreze. Plantele au nevoie de tuns si atat, noi nu le stropim. Este o planta care se adapteaza foarte bine si nu le-a afectat nici frigul, nici caldura excesiva.

Cerasela Tamas se ocupa de plantatie alaturi de familie, dar nici vecinii si prietenii nu stau deoparte. "Am fost plecat 8 ani in Spania si m-a hotorat sa vin acasa pentru ca stiu ca aici muncesc pentru mine, nu pentru altii. Noi de pe internet am invatat cum se ingrijesc", spune el. NeaVasile, ajuns la o varsta repsectabila, spune ca se munceste mult intr-o plantatie de Goji dar beneficiile sunt multiple. "Am ingrijit tot felul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro