FOTO. Evaluarea Nationala 2017. Subiectele la Limba si Literatura Romana

Elevii de clasa a VIII-a au avut de argumentat de ce poezia "Ploaia", de Magda Isanos, apartine genului liric. Evaluarea nationala pentru clasa a VIII-a a inceput pe 19 iunie, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana, urmand ca miercuri, 21 iunie, absolventii sa sustina proba la matematica, iar cei care apartin minoritatilor vor da pe 22 iunie proba la limba materna, anunta Ministerul Educatiei.

acum 10 luni (19 Jun 2017)

Elevii de clasa a VIII-a au avut de argumentat de ce poezia "Ploaia", de Magda Isanos, apartine genului liric.

Elevii au primit un fragment din poezia "Ploaie", de Magda Isanos, avand de raspuns la sase intrebari referitoare la elemente ale textului. De asemenea, li s-a cerut sa redacteze o naratiune de 150-300 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei competitii sportive. La al doilea subiect, elevii au primit un text la prima vedere la care au avut doua cerinte principale - una care a vizat intelegerea si una care a vizat elemente de gramatica.

Evaluarea nationala pentru clasa a VIII-a a inceput pe 19 iunie, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana, urmand ca miercuri, 21 iunie, absolventii sa sustina proba la matematica, iar cei care apartin minoritatilor vor da pe 22 iunie proba la limba materna, anunta Ministerul Educatiei.

Conform datelor centralizate de minister, s-au inscris 144.890 de candidati (144.740 de candidati din seria curenta si 150 din seria anterioara).

Pe 26 iunie, pana la ora 16.00, vor fi afisate rezultatele, urmand, ca dupa solutionarea contestatiilor, pe 30 iunie, elevii sa primeasca rezultatele fiinale, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro