Fostul viceprimar din Slatina, martor la Curtea Suprema: Darius Valcov ne-a spus ca Vasile Blaga i-a impus sa dam contractele unei anumite firme

Fostul viceprimar din Slatina, martor la Curtea Suprema: Darius Valcov ne-a spus ca Vasile Blaga i-a impus sa dam contractele unei anumite firme

UPDATE La inceputul procesului de la instanta suprema, Darius Valcov, autorul programului de guvernare al PSD si cel care a facut evaluarea ministrilor Cabinetului Grindeanu, a cerut, prin avocat, sa paraseasca sale de sedinta deoarece se simte rau, solicitarea fiindu-i admisa de catre judecatori, potrivit News.ro. El este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator si ministru de Finante. Acesta e acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator si ministru de Finante. Fostul ministru Darius Valcov a venit luni dimineata la ICCJ, unde se judeca un nou termen in procesul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice.

acum 11 luni (19 Jun 2017)

UPDATE La inceputul procesului de la instanta suprema, Darius Valcov, autorul programului de guvernare al PSD si cel care a facut evaluarea ministrilor Cabinetului Grindeanu, a cerut, prin avocat, sa paraseasca sale de sedinta deoarece se simte rau, solicitarea fiindu-i admisa de catre judecatori, potrivit News.ro.

A urmat la audieri Minel Prina, fostul viceprimar din Slatina, care a aratat ca isi recunoaste faptele si ca vrea sa aduca o serie de precizari. El a sustinut ca, dupa ce primaria a semnat un contract de reabilitare a strazilor cu firma Tehnologica Radion condusa de Theodor Berna, la sase luni de la inceperea lucrarilor, acestea au inceput sa stagneze. Reprezentantul Tehnologica Radion mi-a spus ca ii pare rau, ca a facut o promisiune si ca nu se poate tine de ea, dar fara asigurarea mijloacelor tehnice si umane de catre sefi el nu poate sa duca la bun sfarsit acest contract.

El a continuat si a relatat ca in luna mai 2011 Darius Valcov i-a dat numarul de telefon al lui Theodor Berna si i-a cerut sa ia legatura cu patronul Tehnologica Radion, care a fost invitat la Slatina pentru discutii. L-am primit in birou dupa doua zile si inainte de discutie mi-a inaintat un bilet pe care scria ca are o promisiune financiara pentru Darius Valcov si nu poate sa-l mai ajute cash si ma intreba daca putem sa-i dam o societate prin care sa se achite de aceasta promisiune. Atunci am auzit de comisionul de 20 la suta din valoarea lucrarilor. Dupa aceasta intalnire, m-am vazut cu Andrei Ramba (om de afaceri care detinea mai multe firme - n.r.) si i am cerut sa tina el legatura cu Berna. Nu am primit nicio suma de bani de la Berna pentru Valcov. Langa primarie nu exista un restaurant, asa cum sustine Berna, in care ne-am fi intalnit", a mai aratat fostul viceprimar, care sustinut ca nu cunoaste circuitul financiar al banilor de la Berna catre firmele lui Ramba.

Fostul viceprimar a admis ca s-a intalnit cu Andrei Ramba si i-a cerut sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro