Fostul ministru Darius Valcov, cercetat intr-un dosar de trafic de influenta, va fi audiat abia in septembrie pentru ca i-a fost rau in luna iunie

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, pe care premierul Sorin Grindeanu l-a catalogat ca fiind cel care a evaluat ministrii Cabinetului, va fi audiat in dosarul de trafic de influenta abia pe 4 septembrie, deoarece luni a anuntat ca "se simte rau si a avut febra", informeaza Mediafax. Fostul viceprimar al municipiului Slatina este acuzat de procurorii anticoruptie ca a fost complice la infractiunea de trafic de influenta in dosarul in care Darius Valcov, fost primar al Slatinei si fost ministru al Finantelor, este acuzat de trafic de influenta si luare de mita. (...) Am mers la domnul Valcov, i-am zis cele relatate de domnul Berna si atunci am aflat de comisiunul de 20% din valoarea lucrarilor de executie din contractul de reabilitare a retelei de apa si canalizare.

acum 11 luni (19 Jun 2017)

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, pe care premierul Sorin Grindeanu l-a catalogat ca fiind cel care a evaluat ministrii Cabinetului, va fi audiat in dosarul de trafic de influenta abia pe 4 septembrie, deoarece luni a anuntat ca "se simte rau si a avut febra", informeaza Mediafax.

In aceasta cauza, fostul viceprimar al municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat, luni, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca Darius Valcov, fost primar al Slatinei, ar fi primit indicatii de la Vasile Blaga, fost presedinte PDL, ca unele licitatii sa fie castigate de o anumita firma. Fostul viceprimar al municipiului Slatina este acuzat de procurorii anticoruptie ca a fost complice la infractiunea de trafic de influenta in dosarul in care Darius Valcov, fost primar al Slatinei si fost ministru al Finantelor, este acuzat de trafic de influenta si luare de mita.

"Domnul Berna (Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion - n.r.) a venit la mine la birou, iar inainte de a incepe orice discutie mi-a inmanat un bilet pe care scria ca are o promisiune financiara pentru domnul Valcov si nu poate sa o mai achite cash si daca pot, sau putem, sa ii dam o societate prin care sa se achite de aceasta obligatie. (...) Am mers la domnul Valcov, i-am zis cele relatate de domnul Berna si atunci am aflat de comisiunul de 20% din valoarea lucrarilor de executie din contractul de reabilitare a retelei de apa si canalizare.

Fostul viceprimar a mai spus ca a executat ordinul primit de la Darius Valcov, dar a sustinut ca nu a vrut sa stie niciodata ce s-a intamplat cu plata acelui comision si nici la cine au ajuns banii in final. Nu am primit nicio suma de bani de la domnul Berna, nu am fost implicat in niciun alt fel in aceasta afacere, pur si simplu nu am vrut sa stiu ce se intampla mai departe si nici nu a venit cineva sa imi spuna ce s-a mai intamplat.

"In 2009, intr-un grup de trei-patru persoane, domnul Valcov ne-a spus ca Vasi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro