Fasolea verde este bogata in vitamina C. Ce riscuri ascunde consumul in stare cruda
Avantajul mare este ca aportul de proteine nu este insotit de aportul de lipide, procentajul de substante nutritive fiind: glucide -73%;
Pastaile de fasole pot avea culoarea verde sau galben deschis. Fasolea verde are un continut caloric redus, fiind o sursa buna de vitamina C, folat, potasiu si fibre.
Fasolea verde trebuie consumata doar gatita - fiarta sau la aburi - intrucat, in stare cruda, din cauza continutului crescut de lectine, are poitential toxic, cauzand alergii si absorbtie proasta, potrivit "Abecedarului de nutritie".
Fasolea boabe este considerata o sursa buna de proteine. Avantajul mare este ca aportul de proteine nu este insotit de aportul de lipide, procentajul de substante nutritive fiind: glucide -73%; Contin, de asemenea, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina B6, carotenoizi, vitamina E si folati.
Proteinele continute in fasolea boabe sunt insa de calitate inferioara, neavand toti aminoacizi esentiali in compozitie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro