EXCLUSIV Pregatit pentru functia de director financiar. Fiul celui mai bogat bancher roman, angajat la Nuclearelectrica

De asemenea, cei doi soti detineau trei apartamente in Bucuresti (de 97 mp, de 135 mp si 182 mp), o casa in Capitala cu suprafata la sol de 143 mp, precum si o casa cu o suprafata la sol de 270 mp in Snagov. Cosmin Ghita vrea sa mai stea la conducere In prezent, Nuclearelectrica, unul dintre cei mai importanti producatori de electricitate detinuti de stat, cu o cota de aproape 20% din piata, este condusa de Cosmin Ghita, un tanar de doar 28 de ani, fara experienta in domeniu si care anterior nu a mai condus alta companie.

acum 13 luni (14 Nov 2017)

Marius Ioan Danila, fiul lui Nicolae Danila, considerat cel mai bogat bancher din Romania si cel care a fost sustinut politic de Viorel Hrebenciuc ca sa ajunga in Consiliul de Administratie al BNR, a fost angajat la compania strategica a statului Nuclearelectrica.

Marius Danila (foto) a primit postul de expert financiar, incepand cu data de 10 noiembrie, pe o perioada determinata de 4 luni, potrivit informatiilor primite de la Nuclearelectrica la solicitarea "Romaniei libere".

Dar, conform surselor noastre, Marius Ioan Danila (42 de ani) este pregatit sa preia functia de director financiar al producatorului de electricitate, ocupata in prezent de Mihai Darie, al carui mandat expira insa in luna februarie a anului viitor. Functia este extrem de importanta, in contextul in care Nuclearelectrica se pregateste de investitii uriase, cum e retehnologizarea Reactorului 1 de la Cernavoda, ale carei costuri sunt evaluate la 1,2-1,5 miliarde de euro.

Fost angajat la BCR si la o firma de-a lui Comanescu

Potrivit CV-ului postat pe reteaua Linkedin, Marius Danila a absolvit Academia de Studii Economice in 1997, unde a obtinut apoi si doctoratul, dar a facut studii si la Universitatea din Reading (Marea Britanie), intre 1998-1999, sau la Scoala de Inalte Studii Comerciale din Montréal (2005-2006).

A lucrat un an la ING Bank, in perioada 1997-1998, apoi in anul 2000 se angajeaza la BCR, ce era condusa de tatal sau. La BCR sta cateva luni, apoi pleaca la o banca din Marea Britanie, dar revine la BCR in octombrie 2004 si sta pana in 2008, ca manager executiv la Divizia Group Management and Capital Markets, apoi la divizia de Investment Banking. In august 2008 se angajeaza la Upetrom Group Management, firma condusa de omul de afaceri Gabriel Comanescu. La firma lui Comanescu a lucrat timp de 7 ani si cinci luni, in functia de Executive Manager pe zona Financial Strategy and Corporate Development. De asemenea, din octombrie si pana in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro