Educatia copiilor, regandita de Sir Ken Robinson: rolul pasiunilor personale in alegerile profesionale

Educatia copiilor, regandita de Sir Ken Robinson: rolul pasiunilor personale in alegerile profesionale

> Recenta sa carte este extrem de relevanta si in contextul strategiei despre relansarea educatiei ca prioritate de guvernare. Ceea ce il distinge pe Sir Ken Robinson de alti autori este credinta ca acest proces poate incepe de jos in sus, de la beneficiarii educatiei. Capacitatea de gandire critica, de analiza si sinteza, de argumentare si abilitatea de a rezolva probleme, in sens larg, sunt competente carora educatia publica nu le aloca, din pacate, semnificatia meritata. Fara cautarea elementului propriu, nivelul de satisfactie personala se va prabusi ireversibil si consecintele se traduc in abuzuri auto-distructive, lipsa de performanta, marginalizare si dificultati de integrare.

acum 92 luni (31 Aug 2016)

>

Recenta sa carte este extrem de relevanta si in contextul strategiei despre relansarea educatiei ca prioritate de guvernare. Multi il cunosc deja, este un autor international de best-seller-uri pe tema educatiei si conferentiarul cu cea mai vizionata prelegere la TED Talks. Scolile trebuie sa cultive creativitatea si sa canalizeze curiozitatea naturala a copiilor pentru cunoastere, un rol abandonat, in prezent, prin uniformizarea educatiei, obtuzitatea decidentilor si a celor care fac curricula si manualele.

Ceea ce il distinge pe Sir Ken Robinson de alti autori este credinta ca acest proces poate incepe de jos in sus, de la beneficiarii educatiei. Parinti, profesori, decidenti locali si autoritatea de reglementare pot coopera pentru succesul reformei in educatie. Initiative de succes in educatie, datorate unor antreprenori energici, au avut un impact semnificativ in comunitati, merita subliniat, nu intotdeauna favorizate de imprejurari. Reforma intr-un domeniu organic, cum este cel al educatiei, depinde de eforturile tuturor celor implicati. Punctul de plecare este corelarea firava dintre studii si viitorul loc de munca al absolventilor, o tendinta surprinsa ca parte a unui proces global in recenta carte a lui Sir Robinson. Mai exact, mai putin de 30% dintre absolventi lucreaza in domeniul studiilor incheiate. Capacitatea de gandire critica, de analiza si sinteza, de argumentare si abilitatea de a rezolva probleme, in sens larg, sunt competente carora educatia publica nu le aloca, din pacate, semnificatia meritata.

"Descopera-ti elementul" este o lectura reconfortanta, scrisa cu umor si autoironie, despre resursele ascunse ale dezvoltarii personalitatii, despre rolul pasiunilor in motivarea unui proiect personal, o lectie profunda a asumarii sinelui.

Sir Ken Robinson nu se mai adreseaza aici reformatorilor, ci vorbeste parintilor si elevilor pentru a deslusi impreuna unul dintre cele mai neglijate subiecte ale educatie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro