Durere in gat sau altceva? Remedii domestice pentru diminuarea disconfortului

Durere in gat sau altceva? Remedii domestice pentru diminuarea disconfortului

Un gat inflamat il putem depista si singuri cu ajutorul unei lanterne si al oglinzii de la baie. In aceste cazuri trebuie neaparat sa mergeti la medic de urgenta pentru ca poate fi vorba de prezenta unei bacterii in sange sau a unui sindrom de soc toxic. Riscul de contagiune scade dupa 24 de ore de la administrarea antibioticului, iar dupa ce boala trece, este nevoie sa schimbati periuta de dinti.

acum 11 luni (7 Dec 2017)

Un gat inflamat il putem depista si singuri cu ajutorul unei lanterne si al oglinzii de la baie. Prezenta unor pete, puncte, ca si coloratia in rosu a gatului pot fi semnele unei infectii bacteriene sau virale, dar pot anunta si depozite de calciu formate la nivelul gatului si care pot fi foarte dureroase, potrivit webmd.com.

Daca tusiti si va curge nasul simultan cu durerea de gat, poate fi o veste buna. Totodata, o infectie virala sau bacteriana oricat de banala duce la inflamatia ganglionilor care lupta cu germenii din organism, iar aceasta inflamatie poate fi verificata printr-o simpla palpare.

Antibiotice, doar contra infectiilor bacteriene

Atunci cand raceala este cauza durerilor in gat, acest lucru poate fi extrem de neplacut, insa senzatia trece in cateva zile. Infectiile bacteriene cauzeaza dureri mai intense care va impiedica sa inghititi, cauzeaza ameteala, pierderea apetitului, dureri de cap si de stomac. In aceste cazuri trebuie neaparat sa mergeti la medic de urgenta pentru ca poate fi vorba de prezenta unei bacterii in sange sau a unui sindrom de soc toxic.

Pot parea asemanatoare, insa o durere in gat este foarte diferita de o infectie bacteriana. Cele mai multe dureri de gat sunt cauzate de virusuri cum sunt cele care provoaca raceala.

Administrarea de antibiotice atunci cand nu aveti o infectie bacteriana ci suntem doar raciti va face mai mult rau decat bine.

Administrarea de antibiotice in cazul in care aveti infectie bacteriana trebuie urmata 10 zile, intreruperea tratamentului crescand riscul ca boala sa revina. Riscul de contagiune scade dupa 24 de ore de la administrarea antibioticului, iar dupa ce boala trece, este nevoie sa schimbati periuta de dinti.

Trei remedii la indemana

Indiferent de cauza pentru care aveti rosu in gat, cateva remedii simple va pot face sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro