Dulceata de rosii, deliciu pentru zilele de toamna: cu ce tip de mancaruri se poate combina preparatul simplu si aromat
Ingrediente: 2 kilograme de rosii prunisoare (sau cherry, Roma) 1 legatura busuioc proaspat (tocat marunt) 2 batoane scortisoara 2 cepe rosii (mari) tocate marunt 330grame zahar tos 110grame zahar brun 1 lingurita de sare 1/2 lingurita coriandru un varf de lingurita de cumin 25mililitri otet de cidru de mere 25mililitri otet balsamic zeama de la o 1 lamaie Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce la capat si se aseaza intr-un vas cu apa care clocoteste.
Dulceata de rosii poate parea o reteta ciudata la prima vedere, dar daca o incercati cu siguranta va deveni una dintre preferatele voastre.
Ingrediente:
2 kilograme de rosii prunisoare (sau cherry, Roma)
1 legatura busuioc proaspat (tocat marunt)
2 batoane scortisoara
2 cepe rosii (mari) tocate marunt
330grame zahar tos
110grame zahar brun
1 lingurita de sare
1/2 lingurita coriandru
un varf de lingurita de cumin
25mililitri otet de cidru de mere
25mililitri otet balsamic
zeama de la o 1 lamaie
Mod de preparare:
Rosiile se cresteaza in forma de cruce la capat si se aseaza intr-un vas cu apa care clocoteste. Cand pielea se desprinde de miez, focul se opreste si rosiile se racesc brusc in apa cu gheata, scrie culinar.ro.
Se decojesc, se toaca si se aseaza in oala in care au fiert. Se adauga si restul ingredientelor si se aduce la punctul de fierbere, amestecand constant, la foc mediu.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, se inchid bine, dupa care se lasa cate 5 minute cu intoarse cu fundul in sus. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro