Director de liceu, umilit de primarul din Baia Mare: cine a gresit?

Director de liceu, umilit de primarul din Baia Mare: cine a gresit?

> Sa multumesti pe toata lumea este greu pentru orice cetatean de rand, daramite pentru un om cu functie, insa daca ai ajuns sa ai o functie, trebuie sa iti asumi niste responsabilitati, iar responsabilitatile cu siguranta nu ti le poti indeplini daca ti se pun piedici si nu ai putere totala de decizie. In institutiile de stat, respectiv scolile de stat, bunul-simt, respectul elevilor pentru scoala, respectul parintilor pentru copii, respectul primarului pentru comunitate si cetatean, respectul primarului pentru manager si invers, dar si a managerului pentru colegi si elevi, reprezinta un cerc virtuos destul de complicat si inca mai astept exemplele de buna practica, cu subiect si predicat.

acum 101 luni (20 Nov 2015)

>

Sa multumesti pe toata lumea este greu pentru orice cetatean de rand, daramite pentru un om cu functie, insa daca ai ajuns sa ai o functie, trebuie sa iti asumi niste responsabilitati, iar responsabilitatile cu siguranta nu ti le poti indeplini daca ti se pun piedici si nu ai putere totala de decizie.

Acestea sunt doar cateva elemente de ordin general care se pot analiza la o prima vedere si perspectiva globala in ceea ce priveste managementul de la orice nivel. Exista niste reguli, poate mai degraba nescrise, care se inscriu cumva in lista bunei conduite, a respectului reciproc si chiar tacit, respectul intre colegi, intre colegi si directiune, intre director si consiliul de administratie, intre director si primar sau consilieri locali, eventual intre acesta si partidul ce il sustine. Directorul de liceu, scos "la tabla"

Referitor la cazul in care un director de liceu din Baia Mare - Colegiului National Gheorghe Sincai - a fost umilit de fata cu elevii in timpul unei dezbateri despre obligatiile si drepturile elevilor, in special in privinta purtarii uniformei scolare, poate fi un caz atat hilar, dar mai ales tragic si cu viciu de comunicare si procedura.

Intalnirea de la Baia Mare dintre elevi, primar si director

In primul rand, regulamentul intern al unei scoli trebuie sa fie elaborat astfel incat sa respecte atat hotararile guvernamentale in ceea ce priveste functionarea unitatilor scolare, dar si drepturile si obligatiile elevilor, strict concordante cu drepturile copilului si ale omului. Sa faci asta este o munca foarte grea, echipa trebuie sa fie atenta la toate detaliile, iar acordul consiliului profesoral, al consiliului de administratie si al parintilor e musai necesar. Ei, elevii, cu cat sunt mai multi, cu atat reprezinta o diversitate mai mare de personalitati, temperamente, nivel de inteligenta, optiuni personale, acces la informatie, astfel incat probabilitatea unui conflict sau de declansarea u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro