Diferentele intre fasolea alba si cea rosie. "Culoarea rosu aprins apare tocmai datorita antioxidantilor"

Diferentele intre fasolea alba si cea rosie.

Daca ar fi sa alegem intre fasolea alba si cea rosie si ne-ar interesa beneficiile asupra sanatatii organismului nostru, ar trebui s-o alegem pe cea rosie, arata expertii. Va mai recomandam: Cea mai simpla reteta de mancare de ciuperci Mancare de cartofi cu cimbru si carne de porc

acum 85 luni (29 Mar 2017)

Daca ar fi sa alegem intre fasolea alba si cea rosie si ne-ar interesa beneficiile asupra sanatatii organismului nostru, ar trebui s-o alegem pe cea rosie, arata expertii. "Indiferent de tipul pe care il folosim pot sa va spun ca fasolea are un continut ridicat de proteina vegetala. De altfel, culoarea rosu aprins apare tocmai de aici, de la acesti antioxidanti. In plus, continutul de enzime al boabelor rosii de fasole le face mai apreciate, aceastea ajutand la buna functionare a intestinelor", spune Sorin Balaban.

Daca discutam cu un bucatar, despre ce tip de fasole sa utilizam la mancaruri, lucrurile stau putin diferit. Bucatarul aradean Adrian Pop spune ca prefera sa foloaseasca fasolea alba la ciorbe si la mancarea frecata, iar pe cea rosie la mancarea scazuta. Eu unul prefer ca cea alba sa fie folosita la ciorbe si la fasolea frecata, iar cea rosie la fasolea scazuta cu afumatura. Atat la prepararea ciorbelor, cat si la fasolea frecata utilizam boia si legume de culoarea rosie mai des. Nu trebuie luat ca exemplu de urmat, ceea ce am afirmat este modul meu de a prepara fasolea. Sa nu credeti ca daca le folosim altfel mancarea nu va mai fi la fel de gustoasa", spune bucatarul aradean Adrian Pop.

Va mai recomandam:

Cea mai simpla reteta de mancare de ciuperci

Mancare de cartofi cu cimbru si carne de porc ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro