Dieta in cazul gastritei si ulcerului. Ce alimente combat infectia care creste sensibilitatea stomacului

Dieta in cazul gastritei si ulcerului. Ce alimente combat infectia care creste sensibilitatea stomacului

Un studiu publicat in Revista de cercetari asupra cancerului, SUA, mentioneaza faptul ca persoanele care au consumat 70 de grame de germeni de broccoli pe zi (circa o cana), timp de opt saptamani au avut un nivel al infectiei si al inflamatiei mai scazut raportat la acelea care au consumat de exemplu produse pe baza de lucerna (cu proprietati antiinflamatoare) si care nu contin sulforaphan.

acum 92 luni (30 Aug 2016)

O dieta potrivita ajuta la calmarea durerilor abdominale provocate de gastrita si ulcer. Aceste afectiuni ale stomacului sunt produse cel mai adesea de infectia cu Helicobacter pylori, bacterie care provoaca inflamarea mucoasei si care, odata fixata, este capabila sa supravietuiasca in mediul acid al stomacului timp indelungat.

Anumite studii facute pana acum arata ca broccoli si iaurtul se numara printre cele mai eficiente alimente care combat simptomele gastritei si ulcerului, reducand aciditatea stomacului, calmand arsurile si inhiband totodata dezvoltarea infectiei cu H. Un studiu publicat in Revista de cercetari asupra cancerului, SUA, mentioneaza faptul ca persoanele care au consumat 70 de grame de germeni de broccoli pe zi (circa o cana), timp de opt saptamani au avut un nivel al infectiei si al inflamatiei mai scazut raportat la acelea care au consumat de exemplu produse pe baza de lucerna (cu proprietati antiinflamatoare) si care nu contin sulforaphan.

Doua luni de la incheierea studiului insa persoanele din prima categorie revenisera la situatia anterioara participarii la studiu, astfel ca pentru a mentine beneficiile aduse de broccoli, acesta trebuie consumat in mod regulat. In mod special, iaurtul contine culturi vii de Lactobacillus si Bifidobacterium care reduc nivelul infectiei si maresc efectul pe care antibioticele conventionale il au in organism. Astfel, daca medicii pina mai ieri recomandau mese mai dese si mai putin bogate, s-a constatat ca acest comportament alimentar mentine un nivel ridicat al aciditatii stomacului lucru deloc benefic, acum, medicii recomanda trei mese pe zi doar, consistente si la ore fixe, pentru a mentine sub control aciditatea si a reduce iritatia mucoasei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro