Dictatorul african Robert Mugabe, prietenul lui Ceausescu, este amenintat de propria armata

Dictatorul african Robert Mugabe, prietenul lui Ceausescu, este amenintat de propria armata

Cele patru vehicule blindate au fost observate pe drumul dintre Chinhoyi catre Harare, doua orase despartite de aproximativ 120 de kilometri, transmite Reuters. Emmerson Mnangagwa, 75 de ani, se bucura de o sustinere importanta din partea armatei, care dateaza inca de pe vremea cand era ministru al Apararii.

acum 13 luni (14 Nov 2017)

Cele patru vehicule blindate au fost observate pe drumul dintre Chinhoyi catre Harare, doua orase despartite de aproximativ 120 de kilometri, transmite Reuters.

Soldatii de la bordul unuia dintre vehicule, ale carui senile au necesitat reparatii, au refuzat sa raspunda intrebarilor unui jurnalist Reuters prezent la fata locului.

Generalul Constantino Chiwenga a adresat luni un avertisment fara precedent partidului Zanu-PF, aflat la putere din 1980 in Zimbabwe, la fel ca si liderul sau Robert Mugabe, aratandu-se deranjat de demiterea lui Emmerson Mnangagwa din functia de vicepresedinte al statului.

Emmerson Mnangagwa, 75 de ani, se bucura de o sustinere importanta din partea armatei, care dateaza inca de pe vremea cand era ministru al Apararii. El a mai detinut portofoliile de la Justitie si Finante si a condus serviciile de securitate.

Demiterea sa ii lasa cale libera lui Grace Mugabe, 52 de ani, la vicepresedintie si implicit la conducerea statului in cazul decesului sotului sau, care va implini in curand 94 de ani.

Grace Mugabe este criticata de seniorii din Zanu-PF pentru temperamentul sau vulcanic si apetenta pentru lux, dar are parte de sprijin in schimb din partea tinerilor din acest partid, cunoscuti ca "Generatia 40". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro