Decizie finala: Petre Roman este incompatibil

176/2010, republicata, "persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ", iar "daca raportul de evaluare […] nu a fost contestat in termenul prevazut la alin. Persoana eliberata sau destituita din functie sau fata de care s-a constatat existenta starii de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva, sau a incetarii de drept a mandatului.

acum 111 luni (13 Jan 2015)

Senatorul Petre Roman nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele sau, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins definitiv solicitarea parlamentarului, transmite Mediafax. Intre motivele de anulare a cerererii de chemare in judecata formulata de Roman la adresa ANI se numara si faptul ca nu a depus la dosar o dovada prin care sa demonstreze ca a achitat taxa de timbru.

Pe de alta parte, instanta competenta sa anuleze raportul ANI este Curtea de Apel Bucuresti, iar la aceasta instanta Petre Roman ar fi trebuit sa conteste raportul in cel mult 15 zile de la primire, ceea ce nu s-a intamplat.

Astfel, Agentia Nationala de Integritate a cerut Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, dupa ce raportul privind incompatibilitatea acestuia a ramas definitiv, Curtea de Apel Bucuresti anuntand ca nu a fost facuta nicio contestatie in acest caz.

"In vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014", potrivit unui comunicat emis de ANI. 176/2010, republicata, "persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ", iar "daca raportul de evaluare […] nu a fost contestat in termenul prevazut la alin. (1) la instanta de contencios administrativ, Agentia sesizeaza, in termen de 6 luni, organele competente pentru declansarea procedurii disciplinare". 554/2004 privind contenciosul administrativ, instanta competenta in acest caz este Curtea de Apel Bucuresti, actele procedurale efectuate in fata altor instante de judecata fiind nule de drept, se arata in comunicatul ANI.

Persoana eliberata sau destituita din functi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro