De ce insista psihologii sa afle ce traume am suferit in copilarie. Psihoterapeut: "Nu stii cu palma carei matusi iti bati copilul"

De ce insista psihologii sa afle ce traume am suferit in copilarie. Psihoterapeut:

E important, de aceea, spune psihoterapeutul Camelia Tita, sa rezolvam problemele pe care le avem cu noi si cele care vin de dincolo de noi, existand posibilitatea, chiar, sa ne schimbam trecutul si sa ne redesenam, astfel, viitorul. Este de ajuns, insa, ca o discutie, o incercare de a rezolva o problema sau alta, sa acceseze amintiri pe care le consideram demult pierdute, pentru ca anumite episoade sa le retraim aproape aievea si sa ne indice solutia rezolvarii unui conflict interior. Daca nu este o frica dobandita, pe care poti sa o legi de un moment anume, e foarte probabil sa fie de la mama ta, de la bunica ta, careia i s-a-ntamplat ceva.

acum 90 luni (17 Oct 2016)

Ne nastem cu constiinta binelui si, atunci cand, cu voie sau fara voie, ajungem sa facem rau, prin mecanisme nevazute viata ni se schimba, niciodata in bine. Ca e vorba de constiinta, care duce la conflicte interioare, ca e vorba de interiorizarea anumitor stari, pana la urma si trupul, nu doar sufletul, ajunge sa sufere. La fel, greselile inaintasilor le preluam ca pattern-uri si doar cand ajungem sa constientizam ca ceva nu merge bine cerem sfatul unui specialist. E important, de aceea, spune psihoterapeutul Camelia Tita, sa rezolvam problemele pe care le avem cu noi si cele care vin de dincolo de noi, existand posibilitatea, chiar, sa ne schimbam trecutul si sa ne redesenam, astfel, viitorul.

"Din copilarie vin multe suferinte carora nu li s-a dat importanta la timpul potrivit"

Tot ce traim ramane stocat in "sertarase" la care ni se pare ca nu mai avem acces, spune psihoterapeutul. Este de ajuns, insa, ca o discutie, o incercare de a rezolva o problema sau alta, sa acceseze amintiri pe care le consideram demult pierdute, pentru ca anumite episoade sa le retraim aproape aievea si sa ne indice solutia rezolvarii unui conflict interior. Ajungi sa platesti, cum ar veni, pentru o chestiune care s-a intamplat cand erai copil si poate nici nu-ti dadeai seama ce faci. Si uite ca se poate, pentru ca toate aceste experiente, informatii si tot ce traim raman stocate, chiar daca noua ni se pare ca le uitam, ca nu mai avem acces la ele. Pur si simplu incercam sa aflam ceva si dam peste altceva.

Cum vindeca "vizitele in trecut"

La psiholog ajungi cand, desi toate calculele iti indica suficiente motive sa te bucuri de viata, ajungi sa n-o mai faci. Parca nu mai am energie, parca nu ma mai bucur de viata, nu imi mai place nimic, sunt trist dar nu stiu de ce, nu-mi mai place de mine. Traiesti o nemultumire generala, si fata de tine si fata de altii, o stare de plictis. Asta in cond... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro