Cum vede un membru CNA referirea la forul audiovizual din raportul MCV: "O tampenie stalinisto-comunista fatisa"

Raportul MCV (Mecanismului de Cooperare si Verificare) publicat miercuri de Comisia Europeana contine o singura referire la CNA, prin care critica faptul ca, desi deciziile CSM sunt transmise forului audiovizual, canalul mediatic care a preluat sau lansat atacul fata de un magistrat nu corecteaza informatia. Se poate sa fie, de exemplu, si au si fost, situatii extrem de grave care ar fi trebuit sa fie rezolvate din punct de vedere al audiovizualului, de exemplu drept la replica, intr-un termen rezonabil, care sa aiba efect. Florin Gabrea a mai spus ca "nu este o activitate de lingai" din partea membrilor CNA sa semneze protocolul cu CSM: "CSM se gandeste, in inocenta si nepriceperea lui, ca orice atac prelungit, fara o substanta reala, corecta din punct de vedere al legii audiovizualului, duce la subrezirea acelei puteri in stat pe care o gandesti tu.

acum 87 luni (26 Jan 2017)

Raportul MCV (Mecanismului de Cooperare si Verificare) publicat miercuri de Comisia Europeana contine o singura referire la CNA, prin care critica faptul ca, desi deciziile CSM sunt transmise forului audiovizual, canalul mediatic care a preluat sau lansat atacul fata de un magistrat nu corecteaza informatia. "Desi deciziile CSM sunt intotdeauna transmise CNA, nu s-au inregistrat progrese in ceea ce priveste luarea de masuri reparatorii eficace sau corectarea informatiei de catre canalul mediatic care a lansat sau care a preluat atacurile", se arata in raportul MCV. Radu Calin Cristea, despre referirea la CNA din raportul MCV: "O fraza stalinista"

Membrul CNA Radu Calin Cristea a considerat ca cei care au redactat fraza de mai sus sunt "niste oameni care nu reprezinta democratia", catalogand afirmatia drept "stalinista". Cei care au facut formularea acestui text sunt niste oameni care nu reprezinta democratia. Nu stim despre ce decizie este vorba.(...) Ar rezulta, teoretic, ca niste radiodifuzori incalca legea, probabil ca Inspectia Judiciara sesizeaza CSM-ul care socoteste ca imaginea justitiei este afectata si solicita ceva impotriva radiodifuzorilor care procedeaza in felul acesta.

Florin Gabrea a spus ca CSM nu poate comanda CNA sa reclame un radiodifuzor si ca la televiziunile din Romania se produce un proces "ca de haiducie din secolul al XVII-lea in care se toaca institutia X sau Y pana la nemurire".

"Teoretic, orice post de televiziune care discuta un caz sau mai multe din justitie o face folosind argumente-contraargumente, cu cele doua parti. La televiziunile din Romania se produce un proces ca de haiducie din secolul al XVII-lea in care se toaca institutia X sau Y pana la nemurire. In sensul ca CNA-ul nu s-a autosesizat la deciziile care sunt ale CSM-ului si nu a dat ordine televiziunilor sa isi corecteze greselile din punctul de vedere al CSM-ului.

Membrul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro