Cum si-ar putea permite si profesorii de la tara luxul gradatiilor de merit. Dascal: "Cred ca din scoala noastra nimeni, in ultimii 10 ani, n-a depus dosar"

Cum si-ar putea permite si profesorii de la tara luxul gradatiilor de merit. Dascal:

si-au spus, atunci cand a venit vorba de gradatiile de merit, generatii intregi de profesori din scolile uitate de lume, pentru care performanta inregistrata la clasa nu se masoara in diplome la olimpiade nationale si internationale si fel de fel de alte concursuri pe care elevii le castiga, ci in faptul ca elevii lor nu abandoneaza scoala de indata ce s-a pus frigul si n-au haine groase si ghete sa poata pleca de acasa. "Daca stam bine sa ne gandim, in mediul rural avem cea mai mare rata a abandonului scolar, la tara avem invatamant simultan si atunci, da, putem spune ca sansele profesorilor care predau in aceste scoli, de a obtine gradatii de merit, cresc daca fac dovada implicarii in diverse activitati care au ca rezultat sustinerea elevilor pentru obtinerea de rezultate bune la invatatura", mai spune prof.

acum 87 luni (16 Jan 2017)

"Aceleasi persoane le incaseaza de atata amar de vreme, cum sa incerci?!" si-au spus, atunci cand a venit vorba de gradatiile de merit, generatii intregi de profesori din scolile uitate de lume, pentru care performanta inregistrata la clasa nu se masoara in diplome la olimpiade nationale si internationale si fel de fel de alte concursuri pe care elevii le castiga, ci in faptul ca elevii lor nu abandoneaza scoala de indata ce s-a pus frigul si n-au haine groase si ghete sa poata pleca de acasa.

Teoretic, noua metodologie de acordare a gradatiilor de merit ar putea schimba situatia, iar profesorii pentru care performanta se masoara in scaderea abandonului scolar ar putea beneficia si ei de aceasta crestere de venit. In plus, subcriteriile nou-introduse in metodologie trebuie sa aiba corespondent in grila de evaluare, care se intocmeste la nivelul fiecarui inspectorat scolar judetean. Ionel Barbu, de membrii de sindicat de o buna bucata de vreme. Concret, primul mare criteriu - Criteriul activitatilor complexe cu valoare instructiv-educativa- are acum 70 de puncte (nu 80, ca in trecut), iar cel de-al III-lea - Criteriul privind activitatile extracurriculare si implicarea in proiecte - 15 (nu 5). In plus, in cadrul fiecarui criteriu au aparut noi subcriterii, care ii avantajeaza pe profesorii implicati in activitatea de sustinere a elevilor sa ajunga la scoala, sa nu abandoneze, sa-si imbnatateasca performantele etc.

"Daca stam bine sa ne gandim, in mediul rural avem cea mai mare rata a abandonului scolar, la tara avem invatamant simultan si atunci, da, putem spune ca sansele profesorilor care predau in aceste scoli, de a obtine gradatii de merit, cresc daca fac dovada implicarii in diverse activitati care au ca rezultat sustinerea elevilor pentru obtinerea de rezultate bune la invatatura", mai spune prof.

"I-am invatat sa foloseasca apa si sapunul"

Daca parintii copiilor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro