Cum sa cresti copii geniali, potrivit stiintei: care sunt cele sase aspecte esentiale in educatia micutilor

Cum sa cresti copii geniali, potrivit stiintei: care sunt cele sase aspecte esentiale in educatia micutilor

Colaborarea este esentiala atat in clasa de curs, cat si acasa, pentru ca ii invata pe copii cum sa se comporte si sa relationeze cu cei din jur. Continutul este construit pe baza comunicarii, pentru ca nu poti invata ceva daca nu stii sa citesti si sa asculti, iar selectarea informatiei esentiale dintr-un intreg este foarte importanta.

acum 82 luni (6 Jul 2017)

Cat de strict ar trebui sa fiu?

Profesoarele Kathy Hirsh-Pasek si Roberta Golinkoff au scris pe baza mai multor studii cartea "Becoming Brilliant: What Science Tells Us About Raising Successful Children" si sustin ca au descoperit modalitatea ideala prin care parintii pot creste copii inteligenti din toate punctele de vedere, potrivit The Independent. "Ne invatam copiii sa faca ceea ce fac computerele, sa ne raspunda cu lucruri memorate, iar computerele vor fi intotdeauna mai bune la asta decat fiintele umane. Asadar, ar trebui sa schimbam intreaga definitie a succesului atat in scoala, cat si in afara ei", este de parere Kathy Hirsh-Pasek, psiholog specializat pe dezvoltarea umana si profesor la Temple University.

Hirsh-Pasek, alaturi de Roberta Golinkoff, profesoara si psiholog la Universitatea din Delaware, sustin ca in educatia copiilor ar trebui sa fie pus un accent foarte mare pe sase aptitudini: colaborare, comunicare, continut, gandirea critica, inovatie creativa si incredere.

Colaborarea este esentiala atat in clasa de curs, cat si acasa, pentru ca ii invata pe copii cum sa se comporte si sa relationeze cu cei din jur. Colaborarea este fundamentala si pentru ca ii invata pe cei mici sa-si controleze impulsurile, ii invata ce inseamna o comunitate si ii face sa se confrunte cu diversitatea. Continutul este construit pe baza comunicarii, pentru ca nu poti invata ceva daca nu stii sa citesti si sa asculti, iar selectarea informatiei esentiale dintr-un intreg este foarte importanta. Gandirea critica se bazeaza pe continut, copilul trebuie sa-si puna mereu intrebari, sa caute sa descopere mai mult decat stie deja si sa-si formeze propriile pareri. Inovatia creativa este urmatorul pas, pentru ca, dupa cum explica Hirsh-Pasek, "trebuie sa stii ceva suficient de bine pentru a face ceva nou. Iar daca nu ii invatam pe copii sa se simta confortabil sa-si asume riscuri, atunci nu vor avea niciodata succe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro