Cum ne adresam unor necunoscuti si ce e interzis sa facem pentru a evita situatiile jenante

Cum ne adresam unor necunoscuti si ce e interzis sa facem pentru a evita situatiile jenante

Pentru a nu avea indoieli, e de preferat sa intrebam un sofer de taxi, un vatman, sau un agent de circulatie. In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu(licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

acum 90 luni (14 Oct 2016)

La cozi, prin parcuri, in statiile de autobuz, oameni necunoscuti intra in vorba impartasindu-si parerile asupra unui anumit subiect. Nu e nimic rau in asta, cu conditia ca aceasta conversatie sa nu degenereze in cearta.

"Conversatia intre necunoscuti nu mai reprezinta demult un act de nepolitete, dimpotriva. Pentru a nu avea indoieli, e de preferat sa intrebam un sofer de taxi, un vatman, sau un agent de circulatie. Nu trebuie sa ne jenam sa punem astfel de intrebari;

Cum sa nu cazi in capcane

Un barbat trebuie sa fie foarte prudent daca se adreseaza unei femei. In general, este mult mai bine sa ne adresam unei persoane de acelasi sex cu noi.

Prin meseria lor, agentii de circulatie, politistii, controlorii de trenuri si tramvaie, hamalii, soferii de taxi, personalul hotelier sunt datori sa dea informatii.

Este permis sa ne adresam vecinilor de plaja, de masa, calatorilor din tramvai, din tren, din avion, sau celor care locuiesc la acelasi hotel cu noi?

"Din nefericire, exista prea multi oameni care nu se limiteaza la o conversatie neutra si-si obliga "victima" sa-i asculte depanandu-si toata viata - bolile copiilor, primele iubiri, nenorocirile familiei, certurile cu sotia, relatia cu seful de birou, opiniile sale politice. Chiar daca persoana cu care stam de vorba ne place in mod deosebit, nu se cuvine sa-i cerem numarul de telefon sau adresa, daca ea nu are aceasta initiativa", se arata in carte.

Normele comportamentului civilizat, o carte de succes

Pretutindeni in lume, cartile care ne invata normele comportamentului civilizat se bucura astazi de un imens succes. "Codul bunelor maniere astazi" nu face exceptie: la douazeci de ani de la aparitie s-a vandut in peste 300.000 de exemplare.

In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu(licentiata a Faculta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro