Cum iti alegi liceul care se potriveste aptitudinilor tale. Liceele de top ale Capitalei sunt "Gheorghe Lazar","Sfantul Sava", "Tudor Vianu"

La Colegiului National "Gheorghe Lazar", in 2016, cea mai mica medie de admitere a fost 9,56, iar anul acesta, conducerea liceului va pregati noua clase de boboci, dintre care trei de matematica-informatica, trei de stiintele naturii, doua de stiinte umaniste si una de filologie. O alta provocare este modul de notare din gimnaziu, unde notele sunt importante si exista sanse ca anumite discipline (fizica, chimie, biologie) sa nu fi fost abordate adecvat, iar profesorii de liceu vor avea cerinte de la nivelul programei, adica mai inalte", a afirmat pentru MEDIAFAX, Daniela Visoianu, presedintele Coalitiei pentru Educatie.

acum 82 luni (24 Jun 2017)

Cele mai cautate licee din tara raman Colegiul Natonal "Gheorghe Lazar", Colegiul National "Sfantul Sava" si Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", toate din Capitala.

"Reteta succesului nostru este ca ne dorim ca elevii sa vina cu placere la scoala pentru ca multi elevi au o problema in sensul ca nu se simt apreciati sau li se spune ca nu pot sau ca nu vor. Vrem sa ii responsabilizam, sa le oferim incredere, sa inteleaga ca pot si ca sunt in stare sa faca ceva si sunt capabili de lucruri la care noi nici nu ne gandim.

La Colegiului National "Gheorghe Lazar", in 2016, cea mai mica medie de admitere a fost 9,56, iar anul acesta, conducerea liceului va pregati noua clase de boboci, dintre care trei de matematica-informatica, trei de stiintele naturii, doua de stiinte umaniste si una de filologie. In acest proiect, elevii se implica extraordinar de mult pentru a reprezenta cat mai bine tara respectiva, cu traditii si costume populare. Subiectele sunt facute de profesori care nu predau, in acel moment, la clasele pentru care fac tezele. De ani de zile aplicam reteta asta, de la noi s-au mai inspirat si alte scoli si bine au facut. Pentru anul scolar 2017-2018, conducerea liceului pregateste opt clase de a IX-a, cate una de filologie, matematic-informatica bilingv engleza si stiintele naturii, iar celelalte cinci sunt doar de matematica-informatica. Pe primul loc este actul didactic pentru ca elevii vin si pleaca, dar colegii mei de cancelarie raman. Este o atmosfera aparte in Sava in care profesorul este alaturi de elevi si asculta care ii sunt dorintele si interesele, iar in felul acesta se construiesc proiecte si activitati. Sunt foarte multe concursuri si olimpiade la care participa elevii nostri, prin care confima inca o data calitatea actului didactic", a explicat, pentru MEDIAFAX, Elena Crocnan, directorul Colegiului National "Sfantul Sava" din Bucuresti.

Specialistii in educatie sunt de parere ca nu doar media de la bacalaur... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro