Cum faci cel mai bun pilaf: tainele preparatului usor si deosebit de gustos, cat se fierbe orezul ca sa ramana intreg
bob de orez o Morcovul se rade o Ardeii si rosiile se taie cubulete cat de mici o Carnea se taie portii mici o Se pune uleiul la incins, apoi ceapa, sa se inmoaie o Cand ceapa s-a inmuiat cat de cat, se adauga carnea si se lasa un pic, sa se rumeneasca usor o Se spala orezul in doua-trei ape si se varsa peste carne si ceapa, sa sfaraie si sa ia gust de prajeala o Dupa cateva minute, se adauga apa sa se acopere tot, se pun si ardeii, morcovii, rosiile, sare, piper (boabe), boia si se da la cuptor, la foc linistit o Daca a scazut apa, se mai adauga o Intr-o jumatate pana la trei sferturi de ora, pilaful e gata, cu o frumoasa crusta aurie deasupra o Se ofera fierbinte, cu muraturi sau salate otetite.
Ingrediente:
1 pui frumos
maruntaiele de pui (fara ficat)
1 ceapa mare si tare
1-2 ardei
1 paharel de untdelemn
sare, piper, boia
1 morcov marisor
1 ceasca mare cu orez
2 rosii foarte tari, dar coapte
Mod preparare:
o Ceapa se toaca... bob de orez
o Morcovul se rade
o Ardeii si rosiile se taie cubulete cat de mici
o Carnea se taie portii mici
o Se pune uleiul la incins, apoi ceapa, sa se inmoaie
o Cand ceapa s-a inmuiat cat de cat, se adauga carnea si se lasa un pic, sa se rumeneasca usor
o Se spala orezul in doua-trei ape si se varsa peste carne si ceapa, sa sfaraie si sa ia gust de prajeala
o Dupa cateva minute, se adauga apa sa se acopere tot, se pun si ardeii, morcovii, rosiile, sare, piper (boabe), boia si se da la cuptor, la foc linistit
o Daca a scazut apa, se mai adauga
o Intr-o jumatate pana la trei sferturi de ora, pilaful e gata, cu o frumoasa crusta aurie deasupra
o Se ofera fierbinte, cu muraturi sau salate otetite.
Daca in loc de untdelemn veti praji ceapa si carnea in untura de gaina sau de gasca va fi un deliciu.
Gazetarul, indragostit de bucatarie
In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro