Cum avem o tinuta corecta. Lista capcanelor: de ce e interzis sa-ti incrucisezi picioarele, cum ne asezam pe scaun

Cum avem o tinuta corecta. Lista capcanelor: de ce e interzis sa-ti incrucisezi picioarele, cum ne asezam pe scaun

"Sa te asezi pe un scaun, pe o canapea sau pe un fotoliu inseamna sa dai aproape un examen, deoarece poti sa te asezi cu un gest plin de gratie, dupa cum poti sa te trantesti ca un lemn sau sa te tolanesti de parca n-ai mai pleca niciodata. In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu(licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

acum 80 luni (22 Aug 2017)

Cand ne oprim sa stam de vorba cu cineva pe strada, nu ne sprijinim de zid, pentru ca ne putem tine si pe propriile noastre picioare. In casa, nu ne vom sprijini de spatarul scaunului si nici nu ne vom juca nervos cu diferite obiecte. Unii au chiar obiceiul insuportabil de a bate tactul unei muzici auzite numai de ei, cu un creion, o bricheta, nefiind constienti ca-i enerveaza pe ceidin jur. Daca o facem, siliti de o imprejurare -suntem solicitati sa raspundem la o intrebare - ne cerem scuze.

"Sa te asezi pe un scaun, pe o canapea sau pe un fotoliu inseamna sa dai aproape un examen, deoarece poti sa te asezi cu un gest plin de gratie, dupa cum poti sa te trantesti ca un lemn sau sa te tolanesti de parca n-ai mai pleca niciodata.

Lista greselilor pe care le poti face asezandu-te se poate prelungi la nesfarsit:

Sa amintim genunchii tinuti cu mainile sau departati (pozitie extrem de dezagreabila la doamne), bataia nervoasa a degetelor pe suprafata mesei, fredonatul unei melodii.

Este, de asemenea, inestetic sa-ti incrucisezi partea de jos a picioarelor.

Cand te ridici, faci in asa fel incat sa nu stai cu spatele la ceilalti cand iti iei ramas bun si sa nu impingi cu forta scaunul. E bine sa-ti dovedesti simtul de ordine punandu-l la loc, dar fara sa cazi in extrema cealalta, cautand cu prea multa grija locul unde era la inceputul vizitei", se arata in Codul bunelor maniere, de Aurelia Marinescu. Trebuie sa stim ca este interzis sa le miscam fara rost, sa le infundam in buzunare si sa batem nervos cu degetele pe suprafata mesei. De asemenea, este agasanta mania unora de a-si trosni degetele sau de a-si incerca elasticitatea falangelor, rotindu-si podul palmei la nesfarsit.

Cartea cu sfaturi pretioase

Pretutindeni in lume, cartile care ne invata normele comportamentului civilizat se bucura astazi de un imens succes. "Codul bunelor maniere astazi" nu face exceptie: la douazeci de ani de la aparitie s-a va... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro